Hírek

Vége az Akciós áras trükközéseknek!
2022.05.31

Kedves leendő, és visszatérő vásárlóink.

Biztosan találkoztatok már azzal a hírrel a különböző felületeken, hogy 2022.05.28 - tól szigorodnak az akciózás vagyis az akció kihirdetésének szabályai

Mi az, ami változik, vagyis szigorodik? 

Ezentúl, ha valaki csak azért viszi fel egy termék árát, hogy aztán azt jól leakciózhassa (pl: Black Fridaykor, amikor sokan csak a % mértékét látják, de azt nem, hogy igazából nem is akkora az akció mértéke) az komoly büntetésekre számíthat. Ez az a helyzet, amikor szinte ugyanazon az áron vagy még többért vásárolhattad meg, de jó nagy százalék kedvezmény feltüntetése mellet az adott terméket egy egy ilyen tiszteségtelen kereskedelmi gyakorlatot megvalósító webshopból. 

VÉGRE egy olyan szigoritás, amelyet minden tisztességes kereskedő már régóta hiányolt és az ezzel való trükközöket elriaszthatja.

Mostantól az árcsökkentés bejelentésekor a korábbi árnak azt az árat kell megadni, amely biztosan az árcsökkentés alkalmazását megelőző 30 nap legalacsonyabb ára volt! 

Ezért is láthatsz a mi webáruházunkban is egy új elemet az akciós termékek mellet vagyis egy automatikusan megjelenő infó ikont, amihez az alábbi szöveg kapcsolódik: Az áthúzott ár az árcsökkentés alkalmazását megelőző 30 nap legalacsonyabb eladási ára.

Nálunk az aktuális akciós termékeket - ahogy eddig is - külön kategóriában is megtalálhatjátok. Árcsökkentés bejelentésekor minden esetben feltüntetjük a korábbi árat áthúzva (az árcsökkentés bejelentése előtti legalább harminc napos időszakban alkalmazott legalacsonyabb árral) és az akciós árat. Az Otthoni Cuccok webshopban az akciós termékek közé csak azok a termékek kerülnek, amelyek a megadott időpontig vagy a beállított eseményig érvényesek, azaz ezt követően az eredeti áron kerülnek értékesítésre. Akcióink jellemzően téma specifikusak és előre meghatározott időszakokra vonatkoznak.

Üzletpolitikánk szerves része, hogy webshopunkban azon túl, hogy olyan termékeket forgalmazzunk, amellyel kiérdemelhetjük vásárlóink elégedettségét fontos számunka azok reális áron történő tovább értékesítése is. Ennek érdekében olyan beszerzési forrásokkal dolgozunk, amelyek lehetővé teszik a tisztességes, és rentábilis működtetést. Árazási gyakorlatunk ennek megfelelően nem a minden termék akciós, hanem a minden termék reális áron (ajánlott eladási ár, beszerzési lehetőségek, piaci helyzet, egyéb termék státuszok figyelembevételével) kerüljön értékesítésre elvre épül.

Továbbra is elkötelezettek vagyunk a tiszteséges kereskedelem mellet és reméljük ezek az intézkedések pozitív változást hoznak az e-kereskedelemi ágazatban. 

Otthoni Cuccok webshop - Tájékoztatás

Vissza