Blog

Ablaktisztítás hatékonyan

2020.07.31 10:00
Ablaktisztítás hatékonyan

Te sem szereted, amikor az ablakon beáramló napfény megvilágítja koszos üvegtáblákat? Az ablaktisztítás sokaknak csak nyűg, pedig mennyivel szebb egy tiszta ablakon kinézni, mint a bekoszolódott üvegen át! Szerencsére az ablakmosástól nem kell tartani, és napokat sem kell rászánni az idődből. Az alábbi tippekkel gyorsan és hatékonyan elvégezheted ezt a feladatot.

Nyáron a gyakori viharok alkalmával bizony gyorsan bekoszolódnak az ablakok. A heves eső magasra felcsapja a sarat, sőt ilyenkor még az erkélyes lakások ablakai is esőcseppesek lesznek, amik csúnyán rászáradnak később. Ha pedig száraz időt követ eső, akkor a poros üvegen lecsurgó csapadék sem szép látvány.

Vannak makacsabb szennyeződések is, mint pl. a gyerekek tenyérnyomai, az ablaknak ütköző rovarok foltjai, vagy esetleg az ablakon bekukucskáló háziállatok okozta mancs- vagy orrnyomok. Ilyenkor jobb mielőbb cselekedni, és nekiállni az ablaktisztítás folyamatának.

Ablaktisztítás előtt érdemes levenni a függönyöket, így egyrészt nem lesznek útban, másrészt addig ki tudod mosni őket. A függönyökön is sok por meg tud telepedni, ezért fontos a gyakori mosásuk. Ha ezzel megvagy, jöhet maga a tisztítás. Nem muszáj különleges tisztítószerekre költened, legtöbbször a sima mosogatószeres víz is szép munkát végez. Ezt szivaccsal egyszerűen fel tudod vinni az ablaktáblákra.

A makacsabb szennyeződéseket érdemes jobban megdörzsölni. Ezután jöhet az öblítés, a habos, mosószeres vizet tiszta vízbe áztatott ronggyal töröld át. A legtöbben itt szoktak megakadni, mivel már tiszta az ablak ugyan, de gyakran csíkosra szárad meg, ami csúnya összhatást eredményez.

Ezt tudod elkerülni az ablakmosó varázsló nevű eszköz használatával, ami elengedhetetlen a hatékony és eredményes ablaktisztítás során. A szerkezettel gyönyörűen, csíkozás nélkül tudod a felesleges vizet lehúzni az ablakról, sőt segítségével akár az előbbi lépéseket is kihagyhatod. A nyelében levő tartályba ugyanis bele tudod tölteni a tisztítószert, amit egyszerűen rá tudsz spriccelni az ablakra. Az eszközt használhatod tusoló takarítása során is.

Ne feledkezz meg az ablakpárkányról és -keretről sem. Ezeket anyaguktól függően nedves vagy száraz ronggyal töröld át.

Takarításhoz további praktikus eszközök ITT ››

Ha tetszett a bejegyzés oszd meg vagy nyomj egy like-t.