Blog

Születésnap, karácsony, évforduló? Elakadtál a nőknek szánt ideális ajándékötletek böngészésekor? Segítünk a választásban!

Egy házassági évforduló mindig jó alkalom az ünneplésre, és az ajándék sem maradhat el, amire érdemes többféle ötlettel készülni. Ha nehézségekbe ütközöl az ajándék vásárlásakor, ötleteink segíthetnek a választásban.

A te otthoni tennivalóid között is előfordult már bicikliszerelés, polcfúrás és egyéb nyalánkságok? A legtöbb otthonban sok ilyen feladat akad nap, mint nap. Ezekhez a barkácsolásokhoz, szerelésekhez fontos, hogy legyen egy megfelelő szerszámkészleted, amiben a legfontosabb felszerelések, pl. csőkulcs, kalapács, csavarhúzó megtalálhatóak. Amennyiben nem rendelkezel még ilyen készlettel, vagy hiányosnak érzed, esetleg úgy gondolod, hogy néhány eszközt jó lenne modernebbre cserélni, akkor az alábbi tippek neked szólnak!

Milyen a jó konyhafelszerelés?

Ha magadnak, vagy ajándékba keresel új, innovatív konyhafelszerelést, akkor előtte nem árt utánajárnod, hogy mit érdemes venned. Rengeteg újfajta konyhafelszerelés van a polcokon, de mitől is lesznek jók ezek a cuccok?

Mindenkelőtt a legfontosabb: a biztonság. A jó konyhafelszerelés biztonságos. Megelőzi, hogy megvágd vagy megégesd magad, illetve olyan anyagból készül, amikből nem oldódik ki semmi vegyszer, ami károsítná az egészséged. Ebből a szemponból ma a rozsdamentes acélt tartják a legbiztonságosabb alapanyagnak. A biztonsághoz hozzátartozik a csúszásgátlás is. A legtöbb innovatív konyhafelszerelés csúszásgátló talpakkal van ellátva, így garantálva, hogy használat közben a helyén maradjon. Plusz előny a biztonságot tekintve, ha az eszköz gyerekbarát is, így a kicsik is bevonhatóak a konyhai teendőkbe.

Miért hasznosak a stresszoldó játékok?

Napjaink rohanó világában, amikor az emberek a legtöbb időt teljesen természetellenesen, a monitor előtt, vagy értekezleten, irodában ülve töltik, akkor szinte biztos, hogy megérezik magukon a stressz káros hatásait. A stresszoldó játékok ilyenkor nagy segítségre lehetnek.

A stressz káros hatásai

Bár ez a téma egyre többször előkerül az életmóddal kapcsolatban, a stressz káros hatásait nem lehet eléggé hangsúlyozni. Leginkább munkahelyi, és/vagy magánéleti stresszről beszélhetünk, amiknek súlyos következményei lehetnek, főleg hosszú távon. Az emberi test nem arra lett kitalálva, hogy napi 8 órát üljön egy zárt irodában, távol a természettől, ezért már világszerte egyre több embert érint a stressz.

Fizikai hatásai közé tartozik az állandó fáradtság, alvászavarok, emésztőszervi megbetegedések, herpesz, különböző fájdalmak. Míg lelki következményei között tartják számon többek között a depressziót, az agressziót, szenvedélybetegségek kialakulását, félelmet. A stresszt jobb tehát kerülni, vagy oldani valamilyen módszerrel. Ez lehet például több sport beiktatása a napirendbe, de nagyon jó hatással van a stressz oldására a természetben töltött idő, vagy a stresszoldó játékok használata. Súlyos esetben viszont ajánlott szakemberhez fordulni!

Manapság újra divatba jött a kézművesség, a DIY cuccok készítése. Egyre többen szeretik saját maguk készíteni például az ajándékokat szeretteik részére, vagy a lakás dekorelemeit, esetleg szeretnek megjavítani ezt-azt a ruhatárukban. Ehhez a hobbihoz nincs szükség nagy beruházásokra, sőt általában olcsóbban jössz ki, ha magad vágsz bele kreatív tevékenységekbe, mintha készen megveszed a kínai tömegcikkeket. Az eszközök közül jó szolgálatot tehet egy kézi varrógép, esetleg egy kötő- vagy horgolótű, de olyan technikák is vannak, amihez egyikre sincs szükséged.

Miért fáj a szemöldökszedés?

“A szépségért meg kell szenvedni!” Ki ne hallotta volna ezt az unalomig elcsépelt mondatot kislányként vagy épp felnőttként? Sajnos sok egyéb mellett a szemöldökszedés sem tartozik a kellemesnek mondható, szépséggel kapcsolatos tevékenységek közé. Mi lehet ennek az oka?

A fájdalom egyéni tolerancia kérdése, mindenkinek más a fájdalomküszöbe. Igaz ez a szépészeti, kozmetikai beavatkozásokra is. Vannak, akik például vígan epilálják a lábukat mindenféle probléma nélkül, mások néhány próbálkozás után a gondolatától is irtóznak, és maradnak inkább a borotvánál. Ugyenez a helyzet a tetoválásokkal is, sokan gond nélkül tűrik, míg másoknak szinte elviselhetetlen fájdalmat okoz.