Blog

Megoldások zajos mosógép esetén

A zajos mosógép sok ember hétköznapjait keseríti meg. Szinte mindegy, hogy régi vagy új típusú gépről van szó, egy idő után mindegyik elkezd mászni a fürdőben és szinte vibrál alattuk a padló. Rázkódnak és zajonganak, főleg centrifugálás közben. Ez a hang talán csak akkor idegesítőb, amikor a feletted lakótól jön. Megoldás azonban erre is van, mutatjuk, hogy mik.

Mosózsák gyakori kérdések

Napjainkban egyre nagyobb teret hódítanak maguknak a háztartásokban a mosózsákok. Sok háziasszony találja őket nagyon hasznosnak, azonban még sok a kérdés körülöttük. Most ezekre próbálunk meg válaszolni.

Hogyan díszíts tortát otthon?

Nagy, családi eseményre készülsz és szeretnél egy meglepetés tortát adni az ünnepeltnek? Esetleg egy munkatársad szeretnéd meglepni egy csodaszép tortával? Mielőtt cukrászdába szaladnál leadni a rendelést, gondold végig: nem lenne jobb saját kezűleg megsütni és feldíszíteni? Mi lehet személyesebb ajándék egy saját magad által elkészített, finom és gyönyörű tortánál?

2021.12.10 10:30
Karácsonyi halételek

A karácsonyi menük nem egységesek, rengeteg féle variáció létezik a magyar konyhákban. Az ünnepi menü egyik alappillére sok háztartásban a hal. Többféle, halból készült fogás is kerülhet a karácsonyi asztalra. Talán az egyik legismertebb a karácsonyi halászlé, ám ezzel nem ér véget a sor. Bár a magyarok kevés halat esznek, az ünnepekkor azért előkerülnek a jobbnál jobb halas fogások is. Alapvetően a hal inkább a mediterrán jellegű ételek alapanyaga, de a megfelelő fűszerezéssel remekül elkészíthető úgy, hogy illeszkedjen a karácsonyi menüsorba.

Milyen süteményt süssek karácsonykor?

Nyakunkon a karácsony! Egyre gyorsabban közeledik, így ha idén nem akarod az utolsó pillanatban kitalálni az ünnepi menüt és megvenni az ajándékokat, akkor kezdd el időben a készülődést. Ha a menüt már megtervezted, esetleg a jól bevált hagyományos fogásokat tálalod majd fel, akkor jöhet az ötletelés a desszertekről!

Szobai futónövények – hogyan futtasd őket?

Nálad is sok a szobanövény és kész dzsungel a lakás? A nálunk cserépben tartott növények a eredeti élőhelyükön, Dél-Amerika esőerdeiben fákra kapaszkodnak fel, így természetes, ha szobai körülmények között is megpróbálnak terjeszkedni, de ez egy idő után káoszba fullad. Hajlamosak ugyanis gyorsan megnyúlni és kusza indákat növeszteni, amik nem biztos, hogy jól mutatnak majd a polcról lecsüngve.

Ha már mindenhonnan futónövények lógnak és kezdik átvenni az uralmat a lakás felett, de nem tudod esztétikusan elrendezni őket, akkor ez a cikk neked szól! A problémát többféleképpen lehet orvosolni, mutatjuk, hogyan.

Tűzhely mögötti fal védelme

Már valószínűleg te is szembesültél a tűzhely körül lecsapódó olajos szennyeződések problémájával. Ez a terület nehezen takarítható, és komoly odafigyelést igényel. Szeretnéd tudni, mivel teheted könnyebbé a helyzetet? Mutatunk néhány trükköt, ami segíthet!