Blog

Szemöldök formák arctípusok szerint

A különböző szemöldök formák kérdése sok nőt és kozmetikust, valamint sminkest foglalkoztat. Nem mindegy ugyanis, hogy egy adott archoz milyen szemöldököt választasz. Ma már nem divat a vékonyra szedett szemöldök, sokkal inkább a természetesen dús formák hódítanak. Nem is érdemes túl vékonyra szedni, mert a megmaradt pár szálat sokkal nehezebb lesz megfelelően formázni.

Tavaszi munkák a gyümölcsösben

Ahogy múlik a tél, úgy közeledik a gyümölcsösben elvégzendő tavaszi munkák ideje. Ezek többek között a metszés, a kártevők eltávolítása, a lemosó permetezés és az öntözés-talajápolás. Bár ápolás nélkül is teremnek gyümölcsök a fákon, egy idő után ezek a fák elöregszenek és élvezhetetlen lesz a termésük. Ezért szánj elegendő időt minden tavasszal a gyümölcsösödre, és cserébe bőséges, egészséges terméssel fogják a fák meghálálni a gondoskodást.

Ízletes hamburger húspogácsa készítése – 3 tipp

Ki ne szeretné a klasszikus amerikai finomságot, a hamburgert? Egyre több kézműves hamburgerező nyílik itthon, de ezek elég borsos árúak. Ha inkább otthon szeretnél minőségi lakomát csapni, akkor íme néhány tipp, hogy a hamburger húspogácsa készítése problémamentes legyen!

Ajándékötletek anyák napja alkalmára

Az anyák napja világszerte megünnepelt nap, amelyen az anyaságról emlékezünk meg.  Május első vasárnapján (ez idén május 2-ra esik.) az édesanyákat és a nagymamákat ünnepeljük.

Illik ilyenkor egy kis ajándékkal kedveskedni nekik. Ha nincs meg a megfelelő ajándékötlet anyák napja közeledtével, akkor böngészd át a cikket.

2021.03.16 15:10
Klasszikus húsvéti ételek

A húsvét egyet jelent a tavasz kezdetével. Rengeteg népszokás és hagyomány kapcsolódik ehhez az ünnephez, már a kereszténység előtti időkből is. Mivel a hosszú és szegényes böjti időszakot követő ünnepről van szó, ezért a húsvéti ételek is ennek megfelelően készülnek: húsos, gazdag fogások friss tavaszi zöldségekkel feltálalva. (A böjti időszak alatt sokan csak napi egyszer ettek, akkor is főképp növényi ételeket, kenyérféléket.)

2021.03.07 15:18
Tavaszi munkák a kertben

Lassan vége a télnek, a fagyos föld felolvad, kizöldül a vidék és rügyeznek a fák. Egyre később megy le a nap, és a földben megbújó magok fokozatosan életre kelnek. Sok tennivaló akad ilyenkor, ez az időszak nem a tétlenkedésről szól. Ideje összefoglalni, hogy milyen tavaszi munkák várnak ránk a kertben.

2021.02.27 11:00
Nőnapi ajándékötletek

Nyakunkon a tavasz, vele együtt pedig a nőnap is.
Uraim, itt az ideje nőnapi ajándékötletek után nézni!