Blog

Május első vasárnapján (ez idén május 2-ra esik.) az édesanyákat és a nagymamákat ünnepeljük. Illik ilyenkor egy kis ajándékkal kedveskedni nekik. Ha nincs meg a megfelelő ajándékötlet anyák napja közeledtével, akkor böngészd át a cikket.

2021.03.16 15:10
Klasszikus húsvéti ételek

A húsvét egyet jelent a tavasz kezdetével. Rengeteg népszokás és hagyomány kapcsolódik ehhez az ünnephez, már a kereszténység előtti időkből is. Mivel a hosszú és szegényes böjti időszakot követő ünnepről van szó, ezért a húsvéti ételek is ennek megfelelően készülnek: húsos, gazdag fogások friss tavaszi zöldségekkel feltálalva. (A böjti időszak alatt sokan csak napi egyszer ettek, akkor is főképp növényi ételeket, kenyérféléket.)

2021.03.07 15:18
Tavaszi munkák a kertben

Lassan vége a télnek, a fagyos föld felolvad, kizöldül a vidék és rügyeznek a fák. Egyre később megy le a nap, és a földben megbújó magok fokozatosan életre kelnek. Sok tennivaló akad ilyenkor, ez az időszak nem a tétlenkedésről szól. Ideje összefoglalni, hogy milyen tavaszi munkák várnak ránk a kertben.

2021.02.27 11:00
Nőnapi ajándékötletek

Nyakunkon a tavasz, vele együtt pedig a nőnap is.
Uraim, itt az ideje nőnapi ajándékötletek után nézni!

Közeleg február 14., avagy a Valentin-nap. Bár sokan nem tartják ezt a napot valódi ünnepnek, de ha te azon szerencsések közé tartozol, aki a párjával együtt ünnepli ezt a jeles alkalmat, akkor nem árt időben felkészülni az ajándékozásra. Válogass és meríts inspirációt az alábbi valentin-napi ajándékötletek közül!

VALENTIN NAPI AJÁNDÉKOK KATEGÓRIA »»

Hagyományos farsangi ételek

Bár látszólag a tél mostanában kezd bekeményíteni, azért már nincs olyan messze a vége. A tél vége pedig egyet jelent a beöltözős ünneplésekkel, karneválokkal, farsanggal.

Ha eme jeles alkalomra keresel ételötleteket, jó helyen jársz! Farsangi ételek közül számos fogást vonultat fel a magyar és a nemzetközi konyha is. Talán az egyik legismertebb, és ami biztosan mindenkinek eszébe jut, ha farsangról van szó, az a fánk. De ennél azért bővebb a választék.

Karácsonyi ajándékötletek 2020

Bár 2020 egy viszonylag furcsa év volt, de a karácsonyi időszak még hátravan. Alakítsd úgy az év végét, hogy legyen mire emlékezni! Lepd meg szeretteidet a legkorszerűbb, legmodernebb ajándékokkal.

Legyen az év vége kellemes meglepetésekben gazdag, íme a legjobb karácsonyi ajándékötletek 2020-ra!