Blog

Babaszoba dekor: miért jó a falmatrica?

2020.10.22 14:20
Babaszoba dekor: miért jó a falmatrica?

Egy kisbaba érkezése előtt minden családban fontos teendő a babaszoba kialakítása: hogy legyen berendezve a szoba, milyen legyen a kiságy, legyen-e falmatrica, milyen tárolókra van szükség, stb. Ha Te is hamarosan szülővé válsz, vagy csak ajándékötleteket keresel a legkisebb családtagnak, jó helyen jársz! Megmutatjuk, hogyan teheted igazán hangulatossá a baba kuckóját.

Ha az áhított berendezés már megvan, és kialakítottátok, hogy hova kerül a kiságy és a bútorok, akkor ideje a dekorációra koncentrálni. Mindenki gyönyörű, hangulatos babaszobáról álmodik, ahova öröm belépni. Ehhez nem árt, ha a színek harmonizálnak egymással.

Nagyon divatosak manapság a letisztult, pasztelles árnyalatú színek. Sokan választanak természetes anyagokból készült bútorokat a műanyag helyett, ezek is általában gyönyörű, természetes színekben pompáznak. A színvariáció persze függhet a baba nemétől is, de vannak olyan színek és dekorációs elemek, amik mindkét nemhez illenek.

Ha megvan a szín, akkor jöhet a pihe-puha szőnyeg, a kényelmes ágyneműk, lepedők, párnák, praktikus tárolók kiválasztása, majd a fali dekoráció. A falra kerülhet például a baba nevét ábrázoló dekoráció, mesefigurákat, virágokat, állatokat, felhőket ábrázoló rajzok, festmények, vagy matricák, de nagyon hódít manapság a szivárvány forma is.

Ha szeretnéd, hogy este, lámpaoltás után is megmaradjon a babaszoba kellemes hangulata, akkor érdemes elgondolkodni a foszforeszkáló falmatrica beszerzésén. Többféle közül választhatsz, talán az egyik leginkább megnyugtató és leghangulatosabb változat a világító csillag dekoráció. A fényük nem túl erős és egy idő után el is halványul, így nem fogja zavarni a babát az alvásban, inkább megnyugtatóan hat rá.

A világító falmatrica hozzájárul a babaszoba kellemes hangulatához

Előnye még, hogy tetszőleges formában ragaszthatod fel őket a falra, és felhelyezésük nagyon egyszerű, gyakorlatilag bármilyen sima felületre felragaszthatók. Egy csomagban 100 db csillag található, így csak a képzeleted szab határt annak, hogy milyen alakzatban ragasztod őket fel a falra, a plafonra, vagy a bútorokra. A csillagos falmatrica az idősebb gyerkőcöket is elvarázsolja, így akkor is jó helyük lesz a falon, ha a babaszoba már átalakult gyerekszobává.

Ha tetszett a bejegyzés oszd meg vagy nyomj egy like-t.