Blog

Házi vagy elektromos szúnyogcsapda?

2020.06.16 09:48
Házi vagy elektromos szúnyogcsapda?

Nincs is rosszabb, mint szúnyogcsípésre ébredni egy kellemes nyári éjszaka közepén. Szerencsére van megoldás, hogy a kis vérszívók ne zavarják meg többet az éjszakai pihenést. Mind otthoni módszerekkel, mind egy könnyen beszerezhető elektromos szúnyogcsapda működtetésével megszabadulhatunk a zümmögő rovaroktól.

Szúnyogcsapda házilag

A szúnyogcsapda nem mai találmány. Már nagyszüleink is különféle házi praktikákat vetettek be, hogy a lehető legjobban elriasszák a rovarokat. A leggyakoribb, otthon is könnyen elkészíthető módszerek a szúnyogok elriasztására a következőek.

Cukoroldatos csapda

A házi cukoroldat az egyik legjobb, otthon is fellelhető hozzávalókból elkészíthető szúnyogcsapda alapeleme. Nem kell más, csak egy bögre forró víz, melybe egy negyed bögre cukrot elkeversz, majd egy morzsányi élesztőt is hozzáadsz. Ezután egy nagyobb műagyag palack felső harmadát levágod, majd az első részébe beöntöd az előbb elkészített és már lehűlt oldatot, majd a palack levágott részét megfordítva ráhúzod, ezzel megakadályozva, hogy a szúnyogok könnyen kijuthassanak. Készen is vagy.

Illóolajok szúnyogriasztásra

Ha inkább elriasztani szeretnéd a kis vérszívókat, akkor különféle illóolajokat vethetsz be. Az almaecet, narancs, citrom, vagy esetleg vaníliás illóolaj hatékonyan távol tartja a szúnyogok többségét. Mindössze egy tálkába kell öntened ezekből az anyagokból éjjelre, és az illóanyagok teszik a dolgukat.

Elektromos szúnyogcsapda

Az elektromos szúnyogcsapdák különféle módszerekkel vonzzák magukhoz, vagy épp taszítják el maguktól a rovarokat, hogy nyugodtan aludjunk éjjel.

az egyik legjobb elektromos Szúnyogcsapda LED-es éjszakai világítással

Ezen eszközök nagyszerűsége abban rejlik, hogy nincs különösebb dolgunk velük, azután, hogy bekapcsoltuk vagy bedugtuk azokat a konnektorba. Ilyen pl az UV szúnyogirtó is

Ezek az eszközök a legtöbb esetben fénykibocsátással, hőkibocsátással, szén-dioxid kibocsátásával vagy az octenol nevű anyag illatának felhasználásával működnek. Néhány modell ezekkel párhuzamosan fizikai módszereket is alkalmaz, például egy erős ventilátorral ejtik csapdába a szúnyogokat, esetleg vákuumot csinálnak, vagy valamilyen ragadós gyantaszerű anyagot alkalmaznak, melybe a szúnyogok beleragadnak.

Küllemüket nézve változatosak, vannak, amik kellemes éjszakai LED-fényt is kibocsátanak. Ha vásárlás előtt álltok, akkor mindenképp olyan szúnyogcsapda modellt válasszatok, melyből egyszerűen eltávolíthatók a tetemek, mivel nem elég, ha hatékonyan működik, senki sem szeretne túl sokat vacakolni a készülék tisztításával.

Nézd meg milyen eszközközkel veheted még fel a harcot a rovarok ellen ››

Ha tetszett a bejegyzés oszd meg vagy nyomj egy like-t.