Blog

Gipszkarton vágó - miért van rá szükséged?

2020.07.21 15:10
Gipszkarton vágó - miért van rá szükséged?

A gipszkarton egy sokoldalúan használható alapanyag, ami leegyszerűsíti a lakásfelújítást. Használatához ma már nincs is feltétlen szükség szakember munkájára. Sok pénzt spórolhatsz azzal, ha magad vágsz bele a gipszkarton beépítésébe és festésébe.

Előtte azonban érdemes minden információnak utánajárnod, így pénz mellett időt is spórolsz majd magadnak. Néhány tipp és egyszerű eszköz megkönnyítheti a dolgod, és az eredmény is szebben mutat majd: tudtad például, hogy egy jó gipszkarton vágó és a megfelelő festék használata mennyit számít?

A gipszkarton méltán lett az egyik legnépszerűbb alapanyag a belsőépítészeti megoldások között. Könnyű, viszonylag olcsó szállítási költsége van, széleskörűen alkalmazható: lehet belőle álmennyezet, válaszfal, de akár tetőtér beépítésére is használható, de ki lehet alakítani belőle sarokelemeket is. Beépítése gyors és egyszerű, nincs száradási idő, így a helyiségek azonnal költözhetőek. Ha te is lakásfelújítás előtt állsz, érdemes megfontolnod a használatát.

Beépítés előtt viszont van néhány fontos feladat, ilyen például a tartószerkezet elkészítése és falhoz rögzítése, valamint a gipszkarton méretrevágása. Ez nem is annyira egyszerű, mint gondolnád, sok benne a hibalehetőség. A gipszkarton az anyagösszetételéből adódóan könnyen törik és vágás közben rengeteg port hagy maga után.

A gipszkarton kívánt szélességének beállítása és levágása nehéz feladat a hagyományos vágó eszközökkel. Elég egy apró hiba, és máris kezdheted elölről az egész méricskélést és vágást. Viszont egy profi gipszkarton vágó megkönnyíti a dolgod.

A rozsdamentes acél gipszkarton vágó használatával gyerekjáték a lakásfelújítás

Használatával könnyű a pontos méret beállítása, dupla pengéjű rozsdamentes acél anyagának köszönhetően gyorsan és pontosan tudod a megfelelő méretre vágni az anyagot, nem kell félned attól, hogy eltörik.

Ha a vágással és az illesztésekkel megvagy, jöhet az anyag alapozása majd festése. Előtte viszont érdemes az apró eltéréseken és hibákon végigmenni glettanyaggal. Az alapozó használata előtt portalanítsd a felületet.

A festéshez válassz beltéri diszperziós festéket, semmiképp se próbáld meszelni a falakat, mert a mészfestékek tönkreteszik a gipszkarton anyagát. A gipszkarton falakra bátran tapétázhatsz is, a felületük kiválóan alkalmas rá.

Lakás felújításhoz ITT tálalsz még remek eszközöket ››

Ha tetszett a bejegyzés oszd meg vagy nyomj egy like-t.