Blog

Kutya az autóban – ezekre figyelj utazás közben!

2020.08.05 11:00
Kutya az autóban – ezekre figyelj utazás közben!

Lelkes gazdi vagy, aki szeretne kutyájával autóban utazni, de nem vagy tisztában a szabályokkal és nem találsz rá mindenkinek megfelelő, kényelmes és biztonságos megoldást? Akkor ez a cikk neked szól. Íme néhány egyszerű tanács és megoldás, hogy az autóban való utazás a kutya számára is öröm legyen.

Jogszabályok és biztonság

Mielőtt megvennéd a megfelelő szállítóeszközt, fontos áttekintened a hatályos jogszabályokat a hatósággal való konfliktusok elkerülése és a biztonság érdekében. A kutya jelenleg rakománynak számít, így az ennek megfelelő szabályok vonatkoznak rá.

A kedvenced és a saját biztonságod érdekében nem érdemes szabadon engedned az autóban utazó kutyát, hiszen bármikor megzavarhatja a sofőrt, vagy a pedálok közé keveredhet, ezzel akár balesetet is okozhat. Fontos, hogy a szállításkor használt eszköz biztonságos legyen.

Mindig legyen nálad a kutya oltási könyve, külföldre utazás esetén pedig az útlevele is. Valamint nem szabad elfelejtened vizet vinni magaddal, még akkor is, ha csak rövidebb útra indultok. Nagyon fontos, hogy kedvenced ne hagyd őrizetlenül az autóban rövid időre se. Különösen nyáron veszélyes ez, amikor az autó belső tere pillanatok alatt felforrósodik.

Ha a kutya számára rémálom az autóban utazás

Ha kedvenced idegenkedik az autóban való utazástól, akkor fokozatosan hozzá kell szoktatnod. Segíthet, ha a kutya az utazás során az autóban használt boxot, huzatot, vagy kosarat autón kívül is használja, így hamarabb megszokja azt. Az is segít, ha megmutatod neki a helyét az álló autóban, majd eleinte kisebb utakra viszed magaddal. Az utazásokra magatokkal vihetitek a kedvenc játékát, vagy a fekhelyén használt takaróját, így jobban otthon érzi majd magát. Ehhez érdemes olyan hordozót keresned, amibe tudsz pakolni és amit autón kívül is használni tud a kutyusod.

Sok kisállatnak a gyomra sem bírja a mozgó járművet, ezért utazás előtt ne adj neki enni.

Az autó tisztasága

A kutya az utazás során az autóban kárt tehet, koszt hagyhat maga után. Hogy ezt elkerüld, válassz olyan terméket, ami nemcsak, hogy biztonságos kedvenced számára, de az autódat is óvja.

Ez az autós kutyaülés például víz- és portaszító anyagból készült, valamint kosárként és huzatként is használható. Ezáltal nemcsak kiskedvenced, de az autódat is biztonságban tudhatod az utazás során, hiszen legyenek bármilyen koszosak, sárosak is a kutyamancsok, az ülések biztosan tiszták maradnak.

Kutya utazás közben az autóban, autós kutyaülésben

(fő kép forrása:Pixabay)

Ha tetszett a bejegyzés oszd meg vagy nyomj egy like-t.