Blog

Mire jók az autós telefontartók?

2022.05.03 17:00
Mire jók az autós telefontartók?

Manapság mobil nélkül autóba ülni csak legritkább esetekben szoktak az emberek. Nem is feltétlen a telefonálás miatt, hanem az online navigáció térnyerése az, ami miatt ott van a telefon a legtöbb autóban, jól látható helyen, rögzítésük legtöbbször az autós telefontartók segítségével van megoldva. Hiszen ma már kevesen vannak, akik térkép alapján tájékozódnak. És míg a megszokott környezetben csak-csak megoldható fejből követni a megszokott útvonalat, ismeretlen terepen hasznos tud lenni a GPS.

Arról nem is beszélve, hogy bizonyos applikációk a különböző akadályokat, útlezárásokat, dugókat, sőt a rendőrök és traffik jelenlétét is jelzik, ami így sok kellemetlenségtől kíméli meg a sofőröket. De ahhoz, hogy biztonságosan használhasd a telefonod vezetés közben, kell neki egy jó hely a kocsiban.

Nem, ez nem a zsebed, vagy a lábad alatt az ülésen valahol, de még az anyósülésre hajítva tárolni sem szerencsés. Mivel így testhelyzetet kell változtatnod, le kell venned a szemed hosszabb időre az úttestről, hogy elérd, ezért ezek semmiképp sem biztonságos megoldások. Arról nem is beszélve, hogy egy fékezéskor könnyen a padlón végzik, ami szintén zavaró lesz vezetés közben.

A megoldás az, ha olyan helyen van a telefon, ahol elég egy pillanatra levenni a szemed az útról, hogy lásd mit mutat a mobilod. Ez egyéni preferencia kérdése, de sokan a visszapillantóra rögzíthető autós telefontartók mellett teszik le a voksukat, míg másoknak a középső szellőzőbe helyezhető tartó válik be. De olyan is van, aki a volántól balra, a szélvédő belső felére helyezi el, mert ott látja leginkább. A választék tehát óriási, jobb, ha magadnak kitapasztalod, hogy mi a kényelmes.

Érdemes viszont úgy választanod, hogy valamennyire állítható legyen a tartó, és könnyen áthelyezhető, így ha többen használjátok az autót, akkor mindenki kényelmesen tud rajta állítani. Illetve persze az is fontos, hogy többféle méretű telefont lehessen beletenni, így ha a telefonod cseréled is idővel, a tartót ne kelljen.

Nézd meg ezeket az Autós telefontartókat is >>>

Ha tetszett a bejegyzés oszd meg vagy nyomj egy like-t.