Blog

Szemöldök formák arctípusok szerint

2021.06.05 15:00
Szemöldök formák arctípusok szerint

A különböző szemöldök formák kérdése sok nőt és kozmetikust, valamint sminkest foglalkoztat. Nem mindegy ugyanis, hogy egy adott archoz milyen szemöldököt választasz. Ma már nem divat a vékonyra szedett szemöldök, sokkal inkább a természetesen dús formák hódítanak. Nem is érdemes túl vékonyra szedni, mert a megmaradt pár szálat sokkal nehezebb lesz megfelelően formázni.

Az ideális szemöldök forma nagyban függ tehát az arc alakjától.

Úgy kell megválasztanod, hogy kiemelje az arcod formáját, szépségét, ugyanakkor ellensúlyozza az esetleges hegyes, szögletes arccsontokat. Sok nő nincs megelégedve például a túl markáns állkapoccsal, vagy a túl hegyes állcsonttal, ám ezek optikailag remekül javíthatók a megfelelően megválasztott szemöldök segítségével.

Az ovális archoz például egy lágy, kevésbé ívelt szemöldök passzol, ami megőrzi az arc ovális alakját. A hosszúkás arc ugyanakkor optikailag javítható egy lapos, minimálisan ívelt szemöldökkel. Ha kerek az arcod, akkor remekül hosszíthatod magas, ívelt szemöldökökkel. A szögletes arc lágyítható az ívelt szemöldök formák segítségével, míg a gyémánt formájú arc kiszögelléseit javíthatod egy finoman ívelt, hosszúkás szemöldökkel. 

A szemöldök színe is sokat hozzátesz az arc összképéhez. Színezheted-formázhatod ceruzákkal és púderekkel, de az eredmény nem lesz tartós. Sok nő inkább festeti a szemöldökét, ami megoldást jelent a ritka, fakó szálakra és a rövid szemöldök problémájára is.

A helyesen megválasztott szín nagyon fontos: a túl sötét könnyen túl komollyá tudja tenni az arcot, és a túl világos sem szép. A megfelelő árnyalat (nagyjából a hajszíneddel azonos) viszont gyönyörűen ki tudja emelni a szemeket.

A festést nem érdemes otthoni körülmények között végezni, mindenképp bízd inkább kozmetikusra a műveletet! Ők helyben kikeverik a speciális festéket, így az olyan színű lesz, amilyet szeretnél, és a szemednek sem esik közben bántódása. Az eredmény néhány hétig kitart.

Ha pedig még ennél is tartósabb megoldásra vágysz a szemöldök formáját és színét illetően, akkor a tetoválás lesz a neked megfelelő eljárás.

Otthoni szemöldök formázáshoz segítségedre lehetnek a különböző szemöldök formázók, sablonok, csipeszek és trimellők »»

Ha tetszett a bejegyzés oszd meg vagy nyomj egy like-t.