Blog

Tűzhely mögötti fal védelme

2021.11.04 10:00
Tűzhely mögötti fal védelme

Már valószínűleg te is szembesültél a tűzhely körül lecsapódó olajos szennyeződések problémájával. Ez a terület nehezen takarítható, és komoly odafigyelést igényel. Szeretnéd tudni, mivel teheted könnyebbé a helyzetet? Mutatunk néhány trükköt, ami segíthet!

Ha a szennyezett fal problémája már fennáll, akkor nincs más hátra, mint nekifogni a nagytakarításnak. Sajnos szinte kizárólag bolti zsíroldóval orvosolhatók az olajos szennyeződések. Meg lehet próbálni a hagyományos szódabikarbóna + ecet kombinációval, azonban tapasztalatok szerint ez inkább a vízköves szennyeződések ellen vethető be hatékonyan.

Sokat segít, ha a tűzhely mögött csempézett a fal, hiszen a csempe könnyen takarítható, és jól bírja a nedves, párás környezetet. Ezen kívül nagy előnye még, hogy nyugodtan lehet sikálni, nem lesz baja, szemben a festett fallal, ami kevésbé viseli jól a takarítással járó kellemetlenségeket.

Amennyiben még a konyha kialakítása előtt állsz, akkor ezt mindenképp tartsd szem előtt. Ha már a kész konyhába keresel megoldást, akkor neked szólnak további tippjeink.

A tűzhely mögötti falat egyszerűen védheted a szennyeződésektől egy átlátszó védőfóliával. Ez a költséghatékony megoldás gyönyörűen megvédi a tűzhely mögötti és körüli falfelületeket a szennyeződésektől és az olajos párától, így nem kell a falat sikálnod egy-egy olajosabb ebéd elkészítése után. A fólia vízálló, így többször lemoshatod, mielőtt kicseréled, mögötte a fal pedig védve marad.Esztétikus a megjelenése, mögötte tisztán látszik a falfelület, nem takarja vagy csúnyítja azt el. Csempézett falra is jó megoldást jelenthet, hiszen hiába strapabíró a csempe, a fuga azért szépen megtartja a koszt. A fólia 180 fokig hőálló, így a kifröccsenő forró étel nem tesz kárt benne.

Ha ennél tartósabb és szebb megoldásra vágysz, akkor az edzett üvegből készült fröccsenésgátló lehet a befutó a konyhádban. Ez természetesen egy fokkal drágább kategória ugyan, viszont időtálló megoldást jelent és nagyon szépen rögzíthető a konyha falára a tűzhely mögé. Nagyobb karcállósággal rendelkezik, mint a hagyományos üveg, így könnyen tisztán tartható, akár évekig is hasznát veheted.

Ha tetszett a bejegyzés oszd meg vagy nyomj egy like-t.