Blog

Ízletes hamburger húspogácsa készítése – 3 tipp

2021.05.05 18:00
Ízletes hamburger húspogácsa készítése – 3 tipp

Ki ne szeretné a klasszikus amerikai finomságot, a hamburgert? Egyre több kézműves hamburgerező nyílik itthon, de ezek elég borsos árúak. Ha inkább otthon szeretnél minőségi lakomát csapni, akkor íme néhány tipp, hogy a hamburger húspogácsa készítése problémamentes legyen!

Az egyik legfontosabb összetevő a hús. A jó marhahús elengedhetetlen hozzávalója egy finom hamburgernek.

1. tipp: Ha a legjobb eredményt akarod elérni, akkor ne a tálcás darált változatot vedd meg a szupermarketben, hanem a hentesnél vásárold meg a húst. Az a legjobb, ha otthon le tudod darálni, ha erre nincs lehetőséged, akkor daráltasd le a hentessel. A szakértők szerint az ideális zsírtartalom 20% körül van, így lesz ízletes és szaftos a húspogácsád.

Az igazán jó minőségű húst nem szükséges nagyon fűszerezni, hiszen így kiadja a saját ízét, illetve a hamburgerben úgyis kerül rá sajt, szósz, zöldségek.

2. tipp: Ízlés szerint sózni és borsozni ajánlott, de azt is csak sütés előtt, a pogácsa külsejét érdemes meghinteni, semmiképp se gyúrd bele a húsba. A formázást sem kell túlzásba vinni, a hamburger húspogácsa készítése egyszerű pl ezzel az Hamburger hús formázóval is .

+ tipp: ha szeretnéd, meg is töltheted a pogácsát sajttal, zöldségekkel. Viszon ne vidd túlzásba a formázást, mert összeálló, szivacsos állagú lesz a hús a szaftos-omlós állag helyett.

Fontos szót ejteni a buciról is. Hamburgerzsemlét készen lehet venni összecsomagola, vagy te magad is megpróbálkozhatsz az elkészítésével. A klasszikus bucinak szezámmaggal meg van hintve a teteje. Fontos, hogy mielőtt formázni kezded a húspogácsákat, ellenőrízd a bucik méretét, hogy a pogácsák ne legyenek se túl nagyok, se túl kicsik. Fogasztás előtt érdemes kicsit megpirítani a félbevágott zsemléket.

Végezetül, a kiegészítőket sem szabad elfelejteni, amik körülölelik és ízesítik a húspogácsát. A hagyományos hamburgerben a húson kívül salátalevél, paradicsom, sajt, csemegeuborka és hagyma kap helyet, valamint ketchup és/vagy mustár.

Ez a lista természetesen tetszés szerint variálható és bővíthető. Nagyon jól illik a hamburgerbe a karamellizált hagyma például, vagy egy kis chiliszósz is. Sajtból is többfélét ki lehet bele próbálni. Szomjoltónak pedig kínálj mellé sört vagy üdítőt.

Ha tetszett a bejegyzés oszd meg vagy nyomj egy like-t.