Készítsd el ezzel a formázóval a tökéletes húspogácsát a hamburgeredbe. A formázó méretezésének köszönhetően mostantól nem fasírtokat, hanem végre igazi hamburgerbe való lapos és kellő vastagságú húspogácsákat készíthetsz!
A kis alap a mini burger húspogikhoz a nagy alap, pedig a nagyobb vagy töltött hamburger pogácsák elkészítésében lesz majd segítségedre. Fontos, hogy milyen vastagok a húspogácsák, mert sütés közben ezek összemennek! Ezzel a szettel kb: 10x3 cm a nagyobb, míg a mini húspogácsák esetén kb: 7x2 cm-es méretű húsikat formázhatsz.
Használata egyszerű. Csak tedd bele a darált húst (és ízlés szerint tegyél a közepébe zöldséget, sajtot és fedd le ismét darált hússal a tetejét) majd nyomd meg a préssel majd a kivehető aljával vedd ki a formából.
Tipp: Mielött a darát húst a burgerprésbe tennéd előtte kicsit gyúrd azért össze, és így biztosan nem fog a kész hamburger pogácsa szét esni.
Az elkészült húspogácsát könnyen ki tudod venni a kivehető alsó résznek köszönhetően, és nem tapad, ezért nem kell aggódnod, hogy a gondosan elkészített húspogikat újra kellene gyártanod.
Tipp: A hamburger hús akkor a legjobb, ha a hús omlós és szaftos ezért a legideálisabb a 20% zsírtartalmú marhahús, de persze választhatsz sertés vagy bárány húst is. A már elkészített húsba tehetsz sajtot, reszelt parmezánt, zöldségeket, és ízesítheted a saját íz világodnak megfelelőn sóval, fűszerpaprikával, fokhagymával. Sózni igazából csak már közvetlenül a sütés előtt érdemes, mert így a hús nem szárad ki. Sütés előtt 1 órát azért érdemes várni, hogy az ízek jól összeérjenek. A húspogácsákat addig süsd mindkét oldalán amíg belül már nem rózsaszín Kb 5-6 perc magas hőfokon, vagy 7-9 perc közepes hőfokon.
▶ NÉZD MEG A VIDEÓT IS!
Otthoni hamburger sütögetéshez, tavaszi - őszi grillezéshez ideális kiegészítő. Tökéletes ajándék is lehet a hamburgerezés szerelmeseinek és az otthoni konyhamestereknek.
Készíthetsz vele különböző töltött húsokat is csak a képzelet szab határt, mik kerülnek ki a kezeid közül.