Blog

A tökéletes burkolat titkai – járólap matrica

2021.06.18 09:15
A tökéletes burkolat titkai – járólap matrica

A járólappal való burkolás igen nagy népszerűségnek örvend már régóta. Nem is véletlen, hiszen időtálló, tartós megoldás, ami kültéren és beltéren egyaránt alkalmazható, és amit egyszerűen tisztán lehet tartani.

Ha burkolva van a lakásban valamelyik helyiség, akkor egy idő után mégis lehet, hogy problémák merülnek fel.

A koszolódó fugára egy alapos takarítás, míg apró hibákra a járólap matrica lehet a megoldás. Ez utóbbi akkor is remek választás, ha időközben megunod az egyhangú mintát.

Mire jó a járólap matrica?

A járólap matrica egy viszonylag újkeletű dolog, így ha még nem hallottál róla, itt az ideje megismerned. Tulajdonképpen egy ragasztható, öntapadós matricáról van szó, ami mintában illik az egyszerűbb járólapokhoz. Felülete csúszásgátló réteggel van ellátva.

Tartós és strapabíró, beltéri használatra ajánlott, például a konyha vagy a nappali burkolatának dekorálására. Remekül feldobja az egyszínű járólapokat.

Ha már meguntad az évekkel ezelőtt lerakott burkolatot, ezzel a megoldással költséghatékonyan új színt vihetsz a helyiségbe, anélkül, hogy fel kéne szedned a járólapokat. Akkor is hatékony ez a megoldás, ha esetleg a járólapok sarkánál apró sérülések alakultak ki a lerakás óta. A matricával ezeket a kis hibákat is könnyedén eltüntetheted.Az egyhangú burkolatot remekül feldobja a járólap matrica.

Fugatisztítás

Ami a burkolatoknál bosszúságot szokott okozni, az az egykor fehér, mára már beszürkült, megsárgult fuga. Hiába mosod fel rendszeresen a járólapot, sajnos a fugának ez egy rossz tulajdonsága, hogy megmarad rajta a járólapokról odakerült szennyeződés. Ez a probléma sajnos rontani tudja az egész helyiség összképét, ezért hatékony megoldás kell rá.

Szerencsére létezik ilyen.

Többféle vegyszeres tisztítószer és fehérítő kapható, de házi módszerekkel is szép eredményeket lehet elérni. Ha nem szeretnél vegyszeres levegőt belélegezni takarítás közben, akkor ess neki a fugának a régi módszerrel, a szódabikarbónával, esetleg ecettel, a sikáláshoz pedig használj egy már kiselejtezett fogkefét.

Fugatisztító pasztát is készíthetsz házilag, például citromsav segítségével. Több recept is kering az interneten, érdemes megkeresni a megfelelő megoldást.

Ha tetszett a bejegyzés oszd meg vagy nyomj egy like-t.