% Csökkentsd a rezsit!

Csökkentsd a rezsiköltségeidet praktikus, könnyen kivitelezhető megoldásokkal az otthonodban! 
Ebben a kategóriában nemcsak a fűtés hatékonyságának növeléséhez, hanem az áram és víz gazdaságosabb felhasználásához is találhattok remek termék ötleteket. 

Télen tartsd bent, nyáron meg ne engedd be a meleget ilyen egyszerű a dolog. Miért is fűtenéd az utcát a nyílászárók nem megfelelő szigetelése miatt, ha ezt te is könnyedén néhány mozdulattal megoldhatod? Szigeteld le a réseket és a hézagokat a különböző öntapadós szalagokkal. 
Használj a lakásban (bejárati ajtó elé, garázs ajtó elé, lépcsőfordulókhoz feljárókhoz) elemmel működő mozgásérzékelős LED lámpákat, amelyek akár hónapokig is működnek egy adag elemmel. Csak akkor kapcsolnak fel, ha mozgás van és automatikusan le is kapcsolnak, így még azért sem kell aggódnod, hogy esetleg felkapcsolva hagytad volna a világitást. 

Nézet:
Sorrend:

Néhány költséghatékony tipp a rezsiszámláid csökkentéséhez.

Fűtés: Nyílászárók réseinek szigetelése, ha nem szeretnél emiatt nagyobb összeget beruházni és ez miatt ajtót ablakot cserélni. Dupla ablakok közé is tehetsz párnát vagy szivacsot. A radiátorok legyenek portalanítva, mert ezzel növelheted a fűtés hatékonyságát. Ne tegyél semmit a radiátor elé és tegyél hővisszaverő fóliát mögéjük. Ha van lehetőséged a fűtési hőmérsékletet beállítani akkor vegyél vissza 1-2 fokot (20-21 Celsius fok) és inkább öltözz fel kicsit melegebben otthon. Több szőnyeg télre a szobába vagy a hideg falakra.

Áram: Használj energiatakarékos LED izzókat a hagyományos izzók helyett. Abban a helyiségben, ahol nem tartózkodik senki ott kapcsold le a világítást. A nem használt töltőket húzd ki a konnektorból, mert még ezek is fogyasztanak áramot. A mosógépet csak akkor indítsd el, ha már kellő számú ruhadarab összegyűlt és persze alacsonyabb hőfokon is moshatsz (30 fokon). A TV ne menjen egész nap csak azért, hogy valami szóljon. A hűtő megfelelő használatával is spórolhatsz az áramon (ne tegyél be melegen ételt, konzerveket, amit nem is kellene hűteni). Kültéren és ahol lehetséges használj napelemes világitásokat, mozgás érzékelőkkel szerelt lámpákat. 

Rezsicsökkentés, rezsi költség csökkentés ötletek, rezsi csökkentés megoldások, rezsicsökkentés tippek, rezsi spórolás, spórolás tippek, spórolj okosan, leghatékonyabb spórolás, takarékoskodás spórolás.