Blog

Ajándékötletek anyák napja alkalmára

2021.04.15 14:10
Ajándékötletek anyák napja alkalmára

Az anyák napja világszerte megünnepelt nap, amelyen az anyaságról emlékezünk meg.  Május első vasárnapján (ez idén május 2-ra esik.) az édesanyákat és a nagymamákat ünnepeljük.

Illik ilyenkor egy kis ajándékkal kedveskedni nekik. Ha nincs meg a megfelelő ajándékötlet anyák napja közeledtével, akkor böngészd át a cikket.

Mielőtt mutatnák néhány ötletet álljon itt egy kis kitekintés egyáltalán honnan is származik ez az ünnep: Anyák napja?

"Az anyák megünneplésének története az ókori Görögországba nyúlik vissza. Akkoriban tavaszi ünnepségeket tartottak Rheának az istenek anyjának, és vele együtt az édesanyák tiszteletére. A történelem során később is voltak olyan ünnepek, amikor az anyákat is felköszöntötték.

Magyarországon 1925-ben a Magyar Ifjúsági Vöröskereszt tartotta az első ünnepet, a májusi Mária-tisztelet hagyományaival összekapcsolva. 1928-ban már miniszteri rendelet sorolta a hivatalos iskolai ünnepélyek közé az anyák napját. Magyarországra az ünnep ötletét Petri Pálné, egy államtitkár felesége hozta Amerikából, és a legelső anyák napi ünnepséget 1925. március 8-án a MÁV gépgyár foglalkoztatójában munkásgyerekeknek tartották. A gondolatot a Magyar Ifjúsági Vöröskereszt vezetői karolták fel, és megtették az előkészületeket az anyák napja országos bevezetésére. A szervezet lapjában így írtak a napról: „Felkérjük a mélyen tisztelt Tanárelnököket, hogy május első vasárnapján tartandó «anyák napját», ezt a gyönyörű ünnepet, szeretettel alakítsák ki növendékeik lelkében, amelynek pedagógiai, jellemképző ereje messze túlhaladja egy-egy család körét és a nemzetnevelés erkölcsnemesítő munkájába kapcsolódik.”

forrás: wikipedia

Anyák napi ajándékötlet: Virág

A virággal általában nem lehet mellélőni, így ez egy kiváló ajándékötlet lehet anyák napja alkalmából. Választhatsz cserepeset, ami sokáig megmarad és sokáig rád emlékezteti az édesanyádat, vagy egy szépen összerakott csokrot, ma már ezek sem hervadnak el olyan hamar. A cserepes virágot egyedivé teheted egy különleges kaspóval, a csokorhoz pedig választhatsz egy gyönyörű kristályvázát, amit személyesebbé tehetsz gravíroztatással.

Vágott virágok elhelyezésére tökéletes választás lehet a falra tehető átlátszó öntapadó dekor váza. Csak öntsd bele a vizet, és mehetnek is bele a gyönyörű virágok így bárhol feldobhatod a dekorációs vázákkal az otthonod. Ha meguntad az egyik helyen vedd le, és tedd a másik helyre mivel újra felhasználható termékről van szó.

Anyák napi ajándékötlet: Hobbi. Szabadidő

Ha egy kicsit személyesebbet szeretnél ajándékozni a virágoknál, akkor keress valami olyat, ami anyukád vagy nagymamád hobbijához, szabadidős tevékenységeikhez kapcsolódik. Sokan szeretnek például kötni, varrni, szépítkezni, vagy kertészkedni, kisállatot tartani, sportolni, utazni. A legtöbb hobbihoz és tevékenységhez időről időre szükség van valamilyen új eszközre, használati tárgyra, így praktikus és szükséges dolgokat ajándékozhatsz, aminek biztosan hasznát veszik az ajándékozottak.

Hímzés gyorsan, precízen és egyszerűen a Gobelin varró toll segítségével. Kezdők is bátran használhatják hímzéshez, gobellin készítéshez. Nem kell többé a hagyományos tűvel bajlódni, segítségével sokkal precízebb díszítésekhez készíthetsz. 

Anyák napi ajándékötlet: Egészség. Wellness

Nagyon jó ajándék lehet egy testet-lelket kényeztető otthoni wellness-csomag: anyukád kedvenc itala (például egy finom likőr) vagy teája, egy gyertya, egy jó könyv, vagy magazin-előfizetés, és egy finom illatú fürdősó, vagy illóolaj, hiszen az anyukák igazán megérdemlik a pihenést. Plusz tipp: fürdőbombát te magad is tudsz készíteni!

A Szilikon hátmosó, hát masszírozó megkönnyíti, és kellemesebbé teszi a fürdést. Közel 1000 sörte gondoskodik a bőr tisztításáról, és masszírozásáról. Ha eddig problémát okozott hogyan most meg a hátad akkor itt a megoldás

Anyák napi ajándékötlet: Családi fotók minden mennyiségben

Ha pedig valami olyan ajándékot szeretnél adni, amiben kicsit te is benne vagy, akkor elindulhatsz a fényképes ajándékok irányába. Biztosan sokszor mosolyt csalna anyukád vagy nagymamád arcára, ha egy közös fényképetekkel ellátott bögréből ihatja a reggeli kávéját. Jól sikerült közös fotókat pedig ma már sok mindenre rá lehet nyomtatni: pólóra, párnahuzatra, telefontokra, plüssre, stb. Ha pedig pici gyermeked van, akkor az ő képével díszített ajándékot adhatsz a nagymamáknak, garantáltan imádni fogják!

Tegyél fel egyszerre 10 fotót megvilágítva, láncba fűzve, és dobd fel vele a szobád hangulatát! Ideális dekorelemként akkor is, ha összejön a család pl anyák napja alkalmából. Ha a hagyományos képkeretek helyett valami mást szeretnél akkor ideje beszerezned egy Csipeszes világitó fényképtartót. Egyedi és személyes kiegészítő! 

Anyák napi ajándékötlet: Saját kézzel készített ajándékok (DIY)

Nagyon népszerűek a saját kézzel készített ajándékok is. Ami nem is meglepő, hiszen mindenki értékeli azokat a dolgokat, amibe a saját idődet és energiádat fekteted. Egy kis kreativitással és néhány eszköz beszerzésével könnyen alkothatsz saját készítésű ajándékokat.

Különleges egyedi művészi ajándékot készíthetsz családtagjaidnak, barátaidnak a Papír dekoráció készítő szettel. Több mint 100 sablon - különböző témákhoz, eseményekhez, ünnephez illő formák -, amelyek segítségével előcsalogathatod a benned rejlő művészt! Ajándékozz boltban nem kapható diszelemeket, lakás dekorációkat a hozzád közelálló embereknek!

Ha tetszett a bejegyzés oszd meg vagy nyomj egy like-t.