Blog

Cica játékok szobatigriseknek

2020.07.23 16:15
Cica játékok szobatigriseknek

A lakásban tartott cicák számára is nagyon fontos a mozgás. Kijárós társaikkal szemben nekik általában kisebb a mozgásterük és jóval kevesebb inger éri őket. A mozgás azonban nem csak az elhízás elkerülésében játszik szerepet, hanem unaloműző szerepe is van. A jól megválasztott játékok hatására egy fitt, boldog és elégedett cica gazdija lehetsz.

Némelyik macska látszólag egész nap heverészne a szobában, míg mások szétszedik a lakást, ha a gazdi nem játszik velük. Szerencsére vannak olyan játékok, amiknek mindkét aktivitási szintű állat igényeit kielégítik. Bár a cica játékok kínálata ma már órási, valószínűleg te sem szeretnél egy tucatnyi nem használt plüssegeret kerülgetni otthon. Az alábbi cica játékok garantált szórakozást jelentenek bársonytalpú kedvencednek és neked is egyaránt, sőt használatukkal megóvhatod kezed az éles cicakarmoktól is.

Botos cica játékok vagy játékpálcák

Sok cica unatkozik egyedül és igényli a gazdi jelenlétét a játékhoz, ehhez ideláisak a botos cica játékok. A pálcák végén általában valamilyen színes tollcsomó vagy szalagok vannak, amik rövid idő alatt felkeltik szobatigrised vadászösztönét. A pálca elég hosszú ahhoz, hogy a macsek ne a kezed után kapjon, hanem a végén lelógó zsákmányra fókuszáljon.

Távirányítós egér

A vadászösztönöket a távirányítós játékok is garantáltan felkeltik. Sok cica nem tud mit kezdeni a mozdulatlan játékokkal, de melyik macska ne akarna levadászni egy mozgó játékegeret? Az egeret te irányíthatod a távirányítóval, miközben a kedvenc foteledben ülve remekül szórakozhatsz vadászó cicád mozdulatain.

Cica játékok: a távirányítós egér biztosan sikert arat

Élmény nézni, ahogy engedve az ősi ösztönöknek, kedvenced becserkészi és megtámadja az egeret. Még a leglustább szobacica érdeklődését is felkeltheted vele, de a legaktívabb négylábú is lefárad majd tőle.

Lézer/LED pointer

A legtöbb macska megőrül a mozgó kis piros pöttyért, amit nem tud elkapni. Neked semmi dolgod, mint irányítani a fényt a szobában, és figyelni, ahogy a kis ragadozód mindent megtesz a levadászásáért.

Ezt a játékot viszont nem szabad túl sokáig játszani, mert frusztrációt okozhat az állatnál. Érdemes megszakítani vagy lezárni a játékfolyamatot egy ténylegesen elkapható játékkal, mint pl. az előző kettő pontban említettek.

Még több cica játék, és cica felszerelés ITT ››

Ha tetszett a bejegyzés oszd meg vagy nyomj egy like-t.