Blog

Cica a lakásban – a wc higiéniája

2020.08.02 09:10
Cica a lakásban – a wc higiéniája

Minden benti cica elengedhetetlen velejárója a wc. Cicatulajdonosként tudom, hogy az alomtakarítás nem a legélvezetesebb része a macskatartásnak, de muszáj figyelmet fordítani rá. Néhány alapvető szabály betartásával könnyen megtarthatod a higiéniát a lakásban, és kedvenced is elégedett lesz.

A cica wc környéke

Valószínűleg te is találkoztál már a látvánnyal, ahogy a nagy kaparás után macska kimászik az alomtálcából, és első dolga megrázni a lábát, az alomszemcsék meg repülnek szerteszét. Az cica wc környékét is nagyon fontos tisztántartanod, mert a macska is és te is könnyen széthordjátok a kiszóródott alomszemeket (és ezzel együtt akár kórokozókat is) a lakásban. A wc környékén sepregess, vagy porszívózz és moss fel gyakrabban.

 

A megfelelő cica wc

Fontos a megfelelő alomtálca kiválasztása. Ma már rengeteg féle alomtálca elérhető a piacon, van miből válogatni. Olyat válassz, ami elég nagy méretű felnőtt macskád számára is. Plusz pont, ha pereme is van a tálcának, így kevesebb almot tud bársonytalpú kedvenced kikaparni belőle. Sokan a fedett alomtálcára esküsznek, de ez nem minden cicának jön be.

Alom

Csakúgy, mint tálcából, alomból is többféle kapható. Érdemes csomósodót választanod, ez nagyban megkönnyíti a takarítást. Általában itt is mindenkinek más válik be, érdemes többfélét kipróbálnod. A nagyon illatosakat viszont kerüld, a cicák nem szeretik a természetellenes, erős szagokat.

Nagyon fontos, hogy a használt almot ne dobd a wc-be, mert dugulást okozhat.

Gyakori takarítás

Legoptimálisabb a napi takarítás és alomcsere lenne. Amennyiben négylábú kedvenced nem találja megfelelően tisztának az almot, úgy könnyen az alomtálca mellé, vagy egészen máshova is piszkíthat. Ezt elkerülendő, próbálj naponta időt szánni rá, hogy az ürüléket eltávolítsd belőle és feltöltsd friss alommal.

Alomlapát

Az alomtakarítás elengedhetetlen kelléke az alomlapát. Egyszerűsítheted a dolgod, ha olyat választasz, ami megszűri az almot, így csak az ürülék és az összecsomósodott vizeletlabdák akadnak fent rajta, a tiszta alom visszakerül az tálcába.

Cica wc takarítása egyszerűen, tartállyal rendelkező macskaalom lapáttal

Még tovább fokozhatod a hatékonyságod egy olyan szűrős lapáttal, aminek beépített tartályában egy tasakban gyűlik össze a végtermék, így jóval egyszerűbb dolgod lesz a cica wc takarításakor. Az egész folyamat gyorsabb és higiénikusabb lesz.

Több cica?

Több cica esetén több wc javasolt. Magadat is megkíméled így a napi többszöri takarítástól, és a cicáid is sokkal elégedettebbek lesznek, hogy nem kell osztozkodniuk.

Ha meg kíváncsi vagy milyen hasznos cica cuccok vannak még webshopunkban akkor Kattints ide ››