Blog

Eszközök otthoni szereléshez: csőkulcs és társai

2020.09.17 16:00
Eszközök otthoni szereléshez: csőkulcs és társai

A te otthoni tennivalóid között is előfordult már bicikliszerelés, polcfúrás és egyéb nyalánkságok? A legtöbb otthonban sok ilyen feladat akad nap, mint nap. Ezekhez a barkácsolásokhoz, szerelésekhez fontos, hogy legyen egy megfelelő szerszámkészleted, amiben a legfontosabb felszerelések, pl. csőkulcs, kalapács, csavarhúzó megtalálhatóak. Amennyiben nem rendelkezel még ilyen készlettel, vagy hiányosnak érzed, esetleg úgy gondolod, hogy néhány eszközt jó lenne modernebbre cserélni, akkor az alábbi tippek neked szólnak!

Megfelelő eszközök kiválasztása, tárolása

Amikor kiválasztod az eszközöket, amivel dolgozni szeretnél, fontos szem előtt tartanod néhány fontos feltételt. Figyelj rá, hogy a szerszám ne legyen se túl nagy, se túl kicsi. Érdemes egy szerszámosládában, vagy -táskában tárolni az eszközeidet, mindent egy helyen, hogy kéznél legyenek és semmit ne kelljen keresgélni, amikor szükség van rájuk. Az új szerszámnak is illeszkednie kell a ládába/táskába.

Fontos továbbá, hogy minőségi, tartós anyagból legyen, így sokáig a hasznodra lehet majd. A modern, multifunkciós eszközök sok bosszúságtól kímélhetnek meg, és használatukkal jellemzően időt takaríthatsz meg szerelés, barkácsolás közben.

Drága gépeket viszont nem éri meg egyetlen munka miatt megvenni, ezeket kölcsön is tudod kérni barátoktól, szomszédoktól, amíg nem vagy benne biztos, hogy rendszeresen szükséged lenne rájuk.

Modern, multifunkciós megoldások

A multifunkcionalitás egyre fontosabb az élet sok területén, bármilyen eszközről is beszélünk. Ma már számos olyan szerszám megtalálható a polcokon, amelyeket azért fejlesztettek ki, hogy neked segítségedre legyenek a hétköznapi szerelések során. Biztosan te is találkoztál már a problémával, amit a megfelelő méretű csőkulcs megtalása jelent.

Az univerzális csőkulcs minden csavarfejhez alkalmazkodik.

Erre nyújt megoldást az univerzális csőkulcs, ami kialakításának köszönhetően minden csavarfej méretéhez alkalmazkodik, így kevesebb eszközre van szükséged, rengeteg időt spórolhatsz, így gyorsabban végzel a munkával.

Az is hasznos ötlet, ha olyan kiegészítő alkatrészeket választasz, amik illeszkednek a már meglévő gépeidhez. Pl. tudtad, hogy lehet kapni olyan csavarfejet, amik a fúróhoz csatlakoztathatóak? Ezzel a módszerrel a csavarhúzással/-behajtással is pillanatok alatt végzel.

Mielőtt készleted bővítésére adod a fejed, érdemet tehát jól felmérni a kínálatot, hiszen mindig akadnak kreatív újdonságok, amik megkönnyítik az otthoni barkácsolást.

Több barkács, szerszám termék ITT ››

Ha tetszett a bejegyzés oszd meg vagy nyomj egy like-t.