Blog

Milyen dekoráció illik a hálószobába?

2021.07.09 17:15
Milyen dekoráció illik a hálószobába?

A hálószobába való dekoráció egy fontos téma, ami előbb-utóbb minden felnőttben felmerül. Ha épp költözöl vagy felújítasz, és szükséged van néhány ötletre, akkor böngészd át az alábbi praktikus tippjeinket.

Először is fontos leszögezni, hogy a hálószoba dekort illetően a kevesebb néha több. A lakás többi részén, például a nappaliban és a konyhában bőven lehet játszani a dísztárgyakkal, dekorációval, de a hálószoba alapvetően alvásra való, ezért nem érdemes túldekorálni, túlzsúfolni. Persze fontos, hogy megfelelő dekoráció kerüljön a hálószobába is. Azonban ne ess túlzásba, hiszen a letisztult, tágas, levegős szoba nyugalmat áraszt magából, ami elengedhetetlen a minőségi alváshoz. Arról nem is beszélve, hogy minél kevesebb a tárgy, annál könnyebb takarítani.

A hálószobába érdemes olyan dekorációs elemeket választani, amik amellett, hogy szépek, van hasznos funkciójuk is. Egy szép ágytakaró például remekül dekorál, ugyanakkor napközben megvédi az ágyneműt a lerakódó portól. Az ágyat díszpárnákkal is dekorálhatod. Egy szép falvédő is hasznos lehet, ha neki akarsz dőlni a falnak olvasás közben, de nincs ágytámla.

A hálószoba falát díszítheted képekkel vagy falmatricákkal is, a plafonra pedig kerülhet egy mutatós csillár, ami harmonizál a szoba berendezésével. A harmóniát a hasonló stílusokkal és színkombinációkkal érheted el leginkább, fektess erre figyelmet, és válaszd a letisztult, világos színeket.Amennyiben a hálóban öltözködsz, akkor egy tükör is hasznos dekorációs elem lehet. Szintén fontos és egyben dekoratív elem egy minőségi, szép kivitelezésű sötétítő függöny.

A rendesen besötétített szobában bizonyítottan pihentetőbb az alvás, ugyanakkor az ablakokat is tudod keretezni, díszíteni. Hogy nappal is lágyabb legyen a fény a szobában, válassz a sötétítő mellé egy fényáteresztő függönyt is.

Lakásdekorációs termékeket találhatsz ebben a kategóriában »»

Nagyon fontos kiemelni a szobanövények jelentőségét is. Amellett, hogy már egy kisebb cserepes zölddel is remekül lehet dekorálni, a szobanövények nagyban javítják a levegő minőségét is a szobában, hiszen megkötik a szén-dioxidot és oxigént bocsátanak ki. Az oxigéndús levegő pedig elősegíti a nyugodt, pihentető alvást, így ha még nincs növény a hálószobádban, szerezz be egyet-kettőt. Válassz hozzájuk egy-egy különleges kaspót, ami illik a hálódhoz.

Ha tetszett a bejegyzés oszd meg vagy nyomj egy like-t.