Blog

Fürdőszobai játéktároló ötletek

2022.02.02 09:30
Fürdőszobai játéktároló ötletek

A fürdőszobában alapesetben is sok apró használati tárgy, kozmetikum, stb. tudja foglalni a helyet, viszont amennyiben kisgyerek is van a családban, a káosz szinte garantált. Léptél már be úgy a fürdőbe, hogy mindenhol műanyag játékok hevertek? Vagy tapasztaltad, hogy nem tudsz úgy belépni a kádba, hogy a széléről ne boruljon bele 2 gumikacsa és egy delfinfigura a vízbe? Ha igen, akkor tudod, miről beszélünk.

A káosz csökkentésére és a rend megteremtésére bevethetsz DIY vagy bolti megoldásokat is.

Ha saját kezűleg fognál neki a fürdőszoba rendszerezésének, akkor nem kevés kreativitásra lesz szükséged. A fürdő a párás környezet és a szűkös hely miatt komoly kihívást jelenthet még a legelszántabb anyukáknak is. Persze ez sem lehetetlen.

Érdemes olyan használati tárgyakat bevetni, amiket a saját funciójukban már nem használsz ki, és nem fogod sajnálni, ha a pára kárt tesz benne. Például akaszthatsz a falra már nem használt, de még szép állapotban lévő kaspókat, virágtartókat tároló gyanánt. Tedd őket olyan alacsonyra, hogy a gyerkőc is elérje, és bele tudja dobálni a játékait.

Törékeny dolgokat nem javasolunk, mert a kicsik megsérülhetnek tőlük.

Varrni is lehet szuper felakasztható tárolókat, érdemes nedvszívó, vagy lyukacsos anyagot választani. Költséghatékony megoldás lehet egy lyukacsos falú tároló, vagy kifúrt kis vödör, mert így a vizes játékok könnyen meg tudnak száradni, nem penészednek be két használat között.

Ezt nem muszáj rögzítened, elég a kád közelébe helyezni. A különböző műanyag fürdőszoba polcok is remekül szuperálnak, csak tedd őket alacsonyara, mint normál esetben.Ha inkább a bolti megoldások vonzanak, akkor az a jó hírünk, hogy számtalan megoldás közül választhatsz. Vannak például állatfigura alakú, nagy, mindent elnyelő tárolók, hálós zsákocskák, és a kádperemre helyezhető műanyag tárolók is. A lyukacsos zsákok és az állatfigurák többnyire tapadókoronggal rögzíthetők a csampére, így szabadon áthelyezhetők a kád egyik oldaláról a másikra, ráadásul fúrni sem kell miattuk.

Mindegyik tárolónak az az előnye, hogy kicsöpög belőlük a felesleges víz, a játékok könnyen megszáradnak.

Ha tetszett a bejegyzés oszd meg vagy nyomj egy like-t.