Blog

Hatékony felsőtestedzés otthon

2020.06.10 16:33
Hatékony felsőtestedzés otthon

Az irodai munkát és a monoton számítógép előtt töltött órákat megsínyli a testünk is. A helyes tartásra való odafigyelés mellett érdemes otthoni felsőtestedzést is végeznünk, hogy megerősítsük a hátizmokat, és megelőzzük a későbbi súlyosabb egészségügyi problémákat.

Felsőtestedzés otthon

Az otthoni edzés nagy előnye, hogy időt spórolhattok meg vele. Nem kell munka előtt vagy után még az edzőterembe is eljutni. Arról nem is beszélve, hogy vannak olyanok, akik legszívesebben maguk edznek, nem hiányzik nekik az edzőtermek adta társaság és a gépek sem.

Bár az edzőtermeknek is megvannak az előnyei, szerencsére otthon is hatékonyan tudtok edzeni, akár saját testsúllyal, akár súlyzóval vagy egyéb eszközökkel támogatjátok a fejlődést.

Az otthoni felsőtestedzéssel is fókuszálhatsz különféle izomcsoportokra. Leggyakrabban a kar-, mell-, hát- és vállizmokat szokás erősíteni az otthoni gyakorlatokkal. Ha most szeretnél nekikezdeni az edzésnek, és korábban nem sportoltál, csak a saját súlyodra és esetleg egy matracra lesz szükséged. Hidd el, ez is hatásos lesz.

Eszközök otthoni felsőtest edzéshez

Ha egy kicsit nagyobb kihívásra vágy, akkor használhatsz súlyzókat is. Ha azok nincsenek kéznél, akkor fogj megy egy-két vízzel feltöltött PET palackot, és máris nekikezdhetsz a gyakorlatoknak.

Amennyiben nem vagy túl kreatív a feladatok terén, a felsőtestformálásra tökéletes 9 az 1-ben fitnesztábla beszerzése is sokat segíthet. A táblára két markolat rögzíthető, színkódoknak megfelelően ki tudod választani, hogy épp melyik izomcsoportot szeretnéd edzeni.

Felsőtestedzés otthon 9 az 1-ben fitnesz tábla segítségével

(kép: 9 az 1-ben fitnesztábla)

Ime néhány egyszerű gyakorlat kezdőknek otthoni felsőtestedzéshez

Fekvőtámasz - A tradicionális fekvőtámasz tökéletes a kar-, váll-, mell-, és hátizom edzésére.

Superman-emelés - Hason fekve, a karjainkat előre nyújtva, majd azokat a lábainkkal egyszerre emelve erősíthetjük a hátizmainkat.

Fekvenyomás - A hátunkra fekve, karjainkkal a súlyzót kinyomva a váll- és mellizmokat edzhetjük.

Súly kitolása - Állásból a súlyzók fej fölé tolása a vállizmot erősíti.

Mászás - Tökéletes a kar-, a hát-, és a vállizom erősítésére ez az egyszerű gyakorlat. Guggolásból fekvőtámaszba mászunk és vissza.

Oldalsó plank - Fekvőtámaszból felválta a jobb és a bal karunkat az ég felé emeljük, miközben oldalra fordulunk. Ezzel nem csak a hátunk, hanem a vállunk is erősödik.

Több otthoni edzéshez kiválóan használható fitness eszköz ITT ››

Ha tetszett a bejegyzés oszd meg vagy nyomj egy like-t.