Blog

Helytakarékos megoldások a szekrényben

2021.10.21 16:00
Helytakarékos megoldások a szekrényben

A kis lakások általában kis szekrényekkel járnak, kevés a tárolásra alkalmas hely. Ezáltal a legtöbb embernek meg kell gondolni, hogy mit hova pakol otthon, és ez fokozottan igaz a ruhákra is. A selejtezés sokat segít, de időnként még így is kevés a hely. Ha te is hasonló gondokkal küzdesz, akkor olvasd végig tippjeinket, mutatunk néhány megoldást, amivel helyet spórolhatsz!

Szezonalitás

Most, hogy a nyár végén és az ősz küszöbén vagyunk, nem is lehetne aktuálisabb a szezonalitás. Rengeteg helyet spórolhatsz a szekrényedben, ha csak az aktuális szezonnak megfelelő ruhákat tárolod elérhető helyen. Hiszen a borús, hűvös idő közeledtével már nem lesz szükséged a nyári ruhákra, inkább a régen látott kardigánok, dzsekik, sálak kerülnek előtérbe.

Az éppen nem használt ruháidat kimosva tedd zsákokba (akár vákuumzsák is lehet), hogy védve legyenek, és tedd el őket olyan helyre, ahol nem lesznek útban. Ez lehet az előszobaszekrény, vagy a ruhásszekrényed legfelső polca is. Amikor ismét szükséged lesz rájuk, érdemes ismét kimosni őket.

Szekrény kiegészítők

Sok helyet megtakaríthatsz különböző kiegészítő megoldások segítségével is. Ez lehet egy egyszerű zoknis doboz a fehérneműs fiókodban, ami rendezettebbé, átláthatóbbá teszi a fiókot, így több hely lesz benne, de akár extra polcokat is berakathatsz a szekrénybe.

Egy népszerű eszköz a függő rendszerező. Ezek általában több rekeszből állnak, segítségükkel rengeteg extra helyhez juthatsz a szekrényben. Praktikus a kialakítása, sok mindent tudsz bele pakolni, és mellette elférnek a vállfán tartott ruháid is.

Ha már vállfákról van szó, sajnos figyelembe kell venni, hogy a vállfasín hossza is véges, és egy idő után lehetetlen több vállfát zsúfolni rá. Ha sok olyan ruhád van, amit vállfán tartasz, akkor neked való a helytakarékos vállfa. Egy akasztóra akár 5 ruhát is fel tudsz tenni, anélkül, hogy gyűrnék egymást, így a vasalással töltött időd sem vész kárba.

Azokat a ruhákat, amiket nem mosol minden használat után, vagy az otthoni melegítőket, amikbe belebújsz munka után, pedig érdemes egy szobainason tartani, így nem foglalják a helyet a szekrényedben.Ha tetszett a bejegyzés oszd meg vagy nyomj egy like-t.