Blog

Hogyan díszíts tortát otthon?

2021.12.17 10:00
Hogyan díszíts tortát otthon?

Nagy, családi eseményre készülsz és szeretnél egy meglepetés tortát adni az ünnepeltnek? Esetleg egy munkatársad szeretnéd meglepni egy csodaszép tortával? Mielőtt cukrászdába szaladnál leadni a rendelést, gondold végig: nem lenne jobb saját kezűleg megsütni és feldíszíteni? Mi lehet személyesebb ajándék egy saját magad által elkészített, finom és gyönyörű tortánál?

Receptből rengeteget találsz a neten. A legtöbb torta alapja egy vagy több piskótalap és valamilyen krém, amivel a lapok között lehet megtölteni, illetve bevonni vele a tortát. A lapok lehetnek simák, vagy kakaósak, a krém is többféle lehet: csokis, gyümölcsös, tejszínes.

Tulajdonképpen a lehetőségek tárháza szinte végtelen. Ha megvan, hogy milyen lesz a torta, jöhet az ötletelés a díszítésről.

Nagyon jó ötleteket lehet találni az interneten, például az Instagram vagy a Pinterest segítségével. De remekül lehet inspirálódni profi cukrászdák fényképei alapján is.

Tortadísz fondant formareluxa 3D torta minták

Arra figyelj, hogy kezdőként ne vágd túl nagy fába a fejszéd, mert egy esetleges kudarc elveheti a kedved a további kísérletezéstől. Kezdj egyszerűbb mintákkal, például lecsorgó csokiöntet, habból kinyomott virágminták, marcipánfigurák. Ha ezek már jól mennek, akkor jöhetnek az extrább díszek, fondant virágok és csipkék, tematikus formájú torták.

A díszítés egyik legfontosabb alapeleme a minőségi alapanyag. Tortadíszítéshez többféle alapanyagot használhatsz, de a minőség és a látvány érdekében fontos, hogy megfelelő hozzávalókat válassz. Manapság már a felszereltebb szupermarketekben is kapható például fondant, vagy színezett cukormáz, de ha valamit nem találsz, akkor nézz körül speciális cukrász alapanyagokat forgalmazó boltban, vagy webáruházban. Bioboltokban is többféle hozzávaló beszerezhető, például mandulaliszt házi marcipánkészítéshez.

Szilikon marcipán virág forma

Az otthoni tortadíszítésnek elengedhetetlen eszközei a díszítőeszközök, kiszúróformák, kinyomózsákok, mintás hengerek, sablonok. Ezek az eszközök jobban megkönnyítik a dolgod, mint gondolnád. Mintás sablonok segítségével gyönyörűen díszíthető bármelyik torta, és a fondantot sem kell a kezeddel megformázni, hiszen többféle forma létezik rá. A díszítő tollak és formázókészletek óriási választéka lesz a segítségedre, ha úgy döntesz, hogy belevágnál.

Ne félj tehát az otthoni tortadíszítéstől, jó móka lesz!

Ha tetszett a bejegyzés oszd meg vagy nyomj egy like-t.