Blog

Így védd a bútorodat a cicádtól!

2021.09.22 14:10
Így védd a bútorodat a cicádtól!

Ha te is boldog macskatulajdonos vagy, akkor feltehetően már tapasztaltad, hogy a kis szőrgombócok imádnak nekiesni a bútoroknak játék közben, vagy csak egyszerűen élesíteni szeretnék a karmaikat, amihez mi sem lehet jobb helyszín, mint a kedvenc foteled karfája.

Ha elfajul a helyzet, akkor ezt sajnos a bútorok, ülőgarnitúrák bánhatják, így érdemes időben tenni ellene. Bár a karomélesítésről nem lehet leszoktatni a szobatigriseket, azért van néhány dolog, amit tenni lehet a bútorok védelme érdekében. 

Íme pár tipp:

Szagok

A cicák nem szeretnek bizonyos szagokat, így a bútorok megvédésének egyik módszere lehet, ha befújod valami olyan szerrel, aminek nem szeretik az illatát. Létezik kifejezetten erre a célra kifejlesztett macskariasztó spay, amit bevethetsz. Csak fújd azokra helyekre, amiket szeretnél, ha békén hagyna a macskád.

Ilyen sprayt házilag is lehet készíteni, keverj bele citromfű vagy eukaliptusz illóolajat. Elvileg a cicák a levendula és a citrusok illatáért sem rajonganak, de ki kell tapasztalni, hogy mi tartja távol őket a kedvenc foteledtől vagy kanapédtól.

Az illatok felhasználásának a másik módja, ha a segítségükkel vonzóvá teszed azt a helyet, ahol viszont szeretnéd, ha kaparászna a macsek. Ilyen lehet például egy kaparófa, amit nem fedezett még fel magának a cicád. Ehhez lógass egy csokor macskamentát a cicabútor környékére, így máris vonzóbb lesz azt karmolgatni.

Kaparófák

Amennyiben még nem szereztél be kaparófát vagy macskabútort, akkor mielőbb cselekedj, hiszen a tiltott bútorok helyett alternatívát kell mutatni a cicának. Ma már óriási a választék ezekből a termékekből, minden kis ragadozó igényét ki lehet szolgálni. Ha nem akarja elkezdeni használni, akkor próbáld a már előbb is említett macskamentát, vagy vezesd rá a cicát, hogy ott tudja élesíteni a karmait.

Ha ezt nem szeretnéd akkor Védekezned kell!

Ha pedig univerzális megoldást keresel, ami védi a bútort, de közben a macska is karmolászhatja, akkor a bútorvédő kaparószőnyeg lehet a megoldás. Ezt ráterítheted a fotel karfájára, vagy betekerheted vele az asztal lábát, így védelmet nyújt az éles karmok elől.

A lelógó kis labdára pedig, mint ellenállhatatlan játékra tekint majd a kis kedvenced, így garantált az ép bútor és a boldog cica is!

Körömvágás

Sok szobacica gazdija a karmok megkurtítását tartja megoldásnak. Ha így döntenél, akkor előtte mindenképp kérd ki az állatorvos véleményét és tanácsait!

Ha tetszett a bejegyzés oszd meg vagy nyomj egy like-t.