Blog

Költséghatékony dekor: tükör matrica és társai

2021.08.22 10:00
Költséghatékony dekor: tükör matrica és társai

Otthoni dekorációs megoldásokból ma már számtalan féle létezik. Tulajdonképpen az otthonod kialakításának csak a fantáziád és a pénztárcád szab határt. De mitévő legyél, ha vágysz a kényelmesen és szépen berendezett otthonra, de nem szeretnél magas összegeket fizetni a barkács- és lakberendezési áruházakban?

Szerencsére sok költséghatékony, mégis kreatív megoldás létezik, amikkel feldobhatod az otthonodat, anélkül, hogy lenulláznád a bankszámlád. Nagyon jók erre a saját készítésű dolgok, valamint a különböző formájú tükör matrica is.

A tükör matrica nagy előnye az ára mellett, hogy szinte bárhova felragaszthatod a lakásban, csak egy egyenes falfelületre van szükség hozzá. Kerülhet az előszobába, nappaliba, szobába, de akár a a fürdőbe is, hiszen vízálló a felülete, így a pára sem tesz benne kárt.

a tükör matrica kreatívan felhasználható

Szépen lehet vele kreatívkodni is, helyezheted őket közvetlenül egymás mellé, vagy távolabb egymástól, ahogy épp kedved tartja. Garantáltan feldobja a helyiséget, és mivel a tükör optikailag tágítja is a teret, így kicsi lakásokba különösen ideális választás.

Nagyon fel lehet dobni a lakást a különböző dísztárgyakkal is. Ezek a dolgok nem kerülnek sokba, mégis látható lesz a különbség. Egy egyszerű kanapén például jól mutat néhány színes díszpárna, a dohányzóasztalra pedig tehetsz egy díszterítőt. De jól mutatnak a különböző vázák vagy kaspók is, amiket helyezhetsz a dohányzóasztal közepére, vagy valamelyik polcra is.

A vázákba tegyél egy-egy csokor friss vágott virágot, vagy esetleg minőségi selyemvirágot, így máris tavaszi hangulat költözik a lakásba. Ha a falat is dekorálnád, de nem elég a tükör matrica, akkor könnyedén meg tudod oldani képek segítségével. Szép, mutatós képkeretekhez könnyen hozzá lehet jutni.

Hogy milyen képeket választasz a keretekbe, az pedig függhet az évszaktól és a helyiség hangulatától is, de bárhogy is dönts, biztosan feldobod vele az adott falfelületet. Végezetül a függönyökről sem szabad megfeledkezni. Remek dekorációs elemek, hiszen megszűrik a fényt és keretezik az ablakokat. Színüket és stílusukat tetszőlegesen választhatod meg a szoba színeihez illően, így garantált a harmonikus megjelenés.

Sok szép és érdekes lakás dekorációt találhatsz még itt is »»

Ha tetszett a bejegyzés oszd meg vagy nyomj egy like-t.