Blog

Konty készítése könnyedén

2021.07.30 17:00
Konty készítése könnyedén

Miért hordanád mindig kiengedve, vagy copfba összefogva a hajad, amikor megannyi viselet létezik? Lehet például fonni, feltűzni, színes kiegészítőket belefűzni, kontyba fogni. Egy szépen elkészített konty igazán elegáns és nőies megjelenést tud kölcsönözni a viselőjének, ráadásul praktikus is.

A tévhitekkel ellentétben ehhez nem kell fodrászhoz szaladni, a konty készítése könnyen és egyszerűen megoldható otthon is.

Konty készítése előtt előtt érdemes tisztázni néhány dolgot. Bár a frissen mosott haj remekül mutat, de kontyhoz nem ez a legmegfelelőbb állapot. Mosás után a haj könnyen csúszóssá válik, a rövidebb szálak pedig hajlamosak égnek állni. Ezért ne a kontykészítés előtt közvetlenül, hanem inkább 1 nappal előtte mosd meg a hajad, így könnyebb lesz dolgozni vele. Jó hír, hogy a konty akár harmadnapos hajjal is jól néz ki. Összefogás előtt nem szükséges formázókkal kezelni, ez elég a művelet végén is.

Talán az egyik legismertebb hajformázó eszköz, ha kontyról van szó, az a hajfánk. Ha nem ismered, akkor képzelj el könnyű anyagból készült fánkot. A közepén tudod átbújtatni a copfod, majd a hajad a fánk köré tudod simítani és hossztól függően alatta vagy körülötte rögzíteni. Általában fekete vagy barna színekben kapható.

Ehhez nagyon hasonló, de praktikusabb eszköz a konty készítő hajpánt. Ez valamivel talán kisebb helyet foglal, mint a hajfánk, így utazásra is könnyen magaddal tudod vinni. Lényege, hogy egy egyenes pántra tekered fel a copfba fogott vagy kiengedett tincseidet, amit tetszőleges alakban tudsz meghajlítani a végén. Ezután tudod csattal rögzíteni a hajvégeket.

változatos formák - konty készítése hajpánttal

Nagy előnye, hogy mivel nem kötött a formája, ezért nemcsak a klasszikus kör alakú konty készíthető el vele. Számtalan különleges frizuravariáció elkészítéséhez használhatod, attól függően, hogy aznap elegáns, letisztult megjelenésre vágysz, vagy kicsit lazábbra szeretnéd fogni a hajad. Hogy biztosra menj a rögzítéssel, a művelet végén fújhatsz a hajadra egy kis hajlakkot.

Bárhogy is alakuljon a napod, a hajad tartani fog a hajpántnak köszönhetően, akár még sport közben is.

Még több hajápolás, és hajformázás ITT »»

Ha tetszett a bejegyzés oszd meg vagy nyomj egy like-t.