Blog

Praktikus konyha: edénycsepegtető és társai

2020.07.15 16:00
Praktikus konyha: edénycsepegtető és társai

A kicsi, városi lakásokban nagy fejtörést tud okozni a helytakarékos elrendezés. Nem kivétel ez alól a konyha sem. Sok konyhai eszköz nagy helyet foglal, de kisebbre cserélésük óriási összegekbe kerül, mint például a tűzhely lecserélése két égős főzőlapra, vagy egy kisebb mosogatógép beépítése. Szerencsére azonban vannak olyan megoldások is, amik nem csak helyet spórolnak, hanem a pénztárcádat is megkímélik. Ilyenek a falon elhelyezett tárolók, egy modern edénycsepegtető, vagy egy lehajtható étkezőasztal.

Már pár négyzetmétert is be lehet úgy rendezni, hogy minden konyhai eszköznek jusson elegendő hely, mégse legyen zsúfoltság. Ha helyet akarsz spórolni, érdemes beszerezni fali tárolókat. Falra sok mindent lehet aggatni, többek között fedőket, fakanalakat, de egy mágneses tartóval akár még késeket is. Egy falipolc pedig rengeteg mindennek nyújthat otthont a fűszerkészletedtől kezdve a szakácskönyveken át a borospoharakig. Használd ki okosan a fal adta extra négyzetmétereket!

A mosogató környékén is adódik lehetőség a helytakarékosságra. Kezdetnek jó döntés lehet, ha a mosogatód nem kétkamrás, így máris több hely marad másnak. Az edények szárításához pedig felejtsd el a régi hagyományos műanyag tálcás csepegtetőket!

Ma már számtalan szuper, modern kialakítású edénycsepegtető közül választhatsz, amik kisebb helyet foglalnak, és mivel fémből vannak, az elszíneződéstől sem kell tartanod.

A praktikus, modern edénycsepegtető kevés helyet foglal.

Kétszintes kialakításuknak köszönhetően a tányérok, poharak és evőeszközök is könnyen elférnek rajta, mégsem foglalja el a fél konyhapultot. Az edénycsepegtető akkor is hasznos, ha mosogatógéped van, hiszen sokszor még az előtt ki kell pakoldnod belőle, hogy az edények megszáradtak volna.

Remek találmány a lehajtható étkezőasztal is. Ez lehet egy lehajtható lap is, amit csak akkor nyitsz ki pillanatok alatt, amikor használni akarod, vagy egy kisebb asztal, amit megtoldasz egy lehajtható lappal.

Ha szeretsz barkácsolni, ezt akár magad is összeszerelheted. Ha az asztal nincs használatban, kedvedre süröghetsz-foroghatsz a konyhádban főzés közben a felszabadult helynek köszönhetően.

Számtalan helytakarékos megoldás létezik, egy kényelmes konyhához nincs szükséged óriási házra. Egy kis kreativitással és a megfelelő termékekkel megteremtheted magadnak az ideális konyhát egy kis lakásban is!

Sok hasznos konhyai kiegészitőt találsz még ITT is ››

Ha tetszett a bejegyzés oszd meg vagy nyomj egy like-t.