Blog

Kreatív megoldások: makramé és kézi varrógép

2020.08.19 16:00
Kreatív megoldások: makramé és kézi varrógép

Manapság újra divatba jött a kézművesség, a DIY cuccok készítése. Egyre többen szeretik saját maguk készíteni például az ajándékokat szeretteik részére, vagy a lakás dekorelemeit, esetleg szeretnek megjavítani ezt-azt a ruhatárukban. Ehhez a hobbihoz nincs szükség nagy beruházásokra, sőt általában olcsóbban jössz ki, ha magad vágsz bele kreatív tevékenységekbe, mintha készen megveszed a kínai tömegcikkeket. Az eszközök közül jó szolgálatot tehet egy kézi varrógép, esetleg egy kötő- vagy horgolótű, de olyan technikák is vannak, amihez egyikre sincs szükséged.

Lakásdekor csomózással

Nagyon egyszerű és divatos dekorációs elem a makramé. Szinte újra virágkorát éli ez a technika, ami ráadásul nagyon könnyen és olcsón elkészíthető. Csak fonalra vagy valamilyen zsinórra, némi díszítésre, (fagolyók, karikák) és egy kis kézügyességre van szükséged. Csomózással készíthetsz belőle egyszerű fali díszt, ékszereket, de akár függő virágtartó is lehet a végeredmény, ami bármelyik helyiséget vagy erkélyt feldobja majd!

Varrás kézi varrógép segítségével

Bár a nagyszülőknél, szülőknél többnyire még lapul 1-1 varrógép, sajnos manapság nincs igazán létjogosultsága a háztartási gépek között. Pedig mennyire hasznos tud lenni, ha egy kilyukadt zoknit, vagy leszakadt gombot pillanatok alatt meg tudsz varrni otthon. De ha van varrógéped, akkor egy bonyolultabb művelet miatt sem kell szakemberhez rohannod. Egy jó géppel akkor sem kell kétségbeesned, ha túl hosszú az új rudád, vagy beljebb kell venni a kedvenc nadrágod. Bár a régi varrógépek elég nagy helyet foglalnak és zajosak is, de ma már léteznek kisebb, kompakt eszközök, mint pl. a kézi varrógép. Ezek annyira kicsi helyet foglalnak, hogy akár magaddal is viheted bárhova, ahol szükség lehet rá.A kézi varrógép kis helyet foglal, de profi munkát végez.

A képen a hordozható legkisebb kivitelű mini kézi varrógép.

Attól sem kell tartanod, hogy sok helyet fog foglalni a lakásban. Bár a kézi varrógép egyszerűnek tűnik, igazából szuper funkcióinak és kialakításának köszönhetően akár két réteget is varrhatsz vele az egyszerű anyagoktól kezdve a farmerig. A neten rengeteg szabásminta megtalálható, így sok mindent elkészíthetsz saját kezűleg a segítségével. A varrás remek hobbi, akár magadnak, akár másoknak is készíthetsz így kreatív, szép dolgokat. A napjainkban fontossá vált környezetvédelmi törekvéseket is támogathatod, ha mondjuk magadnak varrsz egy arctisztító korong készletet az eldobható változat helyett, ebben is nagy segítségedre lehet egy kézi varrógép.

További hasznos varrás, és hímzés dolgok ITT »»

Ha tetszett a bejegyzés oszd meg vagy nyomj egy like-t.