Blog

Lakásfelújítás egyszerűen

2020.10.12 10:00
Lakásfelújítás egyszerűen

A lakásfelújítás nagy munkával járó tevékenység. Sokan évekig halogatják, nem mernek a költségek és a munkával járó bonyodalmak miatt belevágni. Az sem könnyíti meg a lakástulajdonosok elhatározását, hogy igazán jó szakembereket is egyre nehezebb már találni manapság.

Érdemes egy listát írnod arról, hogy mit kell felújítani a lakásban, így egy helyen látod majd, hogy mennyi idő és pénz szükséges, illetve, hogy ezek közül mi az, amit Te magad is be tudsz vállalni esetleg. Az is időben kiderül így, hogy vannak-e olyan dolgok, amihez szakember segítését vennéd igénybe. Ezt fontos előre tisztáznod, hiszen a legjobb szakemberek általában hónapokra be vannak táblázva, érdemes időben egyeztetni velük.

Ha rendelkezel némi szabadidőval, akkor a megfelelő eszközökkel és egy kis kreativitással sok mindent magad is megoldhatsz a lakáson belül.

Ha nincs megfelelő szerszámkészleted, akkor itt az ideje beszerezni a legmodernebb felszereléseket, amik megkönnyítik majd a munkád. Ha pedig úgy érzed, hogy egyedül nem tudsz megbirkózni a feladattal, nyugodtan szólj a haveroknak, hogy segítsenek. Természetesen a nap végi sörözés nem maradhat el ilyenkor!

Az is lehet, hogy mások már átestek hasonló munkálatokon, és tapasztalataikkal, tanácsaikkal vagy eszközeikkel sokat tudnak Neked segíteni. De ha másban nem is, a bútorok elpakolásában biztos, hogy ki tudják majd venni a részüket. ról nem is beszélve, hogy ha a lakásfelújítás idejére el kell cucconod otthonról, mi sem ideálisabb, mint valamelyik barátodnál meghúzni magad addig.

Nem kell nagy ördöngösségre gondolnod, nyilván egy teljes lakásfelújítás mindenkinek nagy falat lenne, de a fal festése például tipikusan egy olyan feladat, amit nem feltétlenül kell profikra bíznod. Minimális kézügyességgel, minőségi festékkel és hengerekkel/ecsetekkel Te magad is el tudod végezni. Bár időt nem, de pénzt spórolhatsz így, és büszkén nézhetsz végig a falon, tudván, hogy a saját kezed munkája.

Persze, a festésről mindenkinek a lefóliázott, de mégis összemaszatolt padló, festékes bútorok jutnak eszébe. Azonban erre is van megoldás. Vannak már olyan festőhengerek, amik belülről megtölthetőek, így nem csöpögtetik tele a lakást festékkel.

Bárhogy is döntesz, ha magad fogsz bele a felújításba, ha szakemberekre bízod, nem érdemes halogatnod a döntést, minél hamarabb túlesel rajta, annál tovább élvezheted új, modern lakásodat.

Lakás felújításhoz hasznos eszközök, kiegészítők ITT ››

Ha tetszett a bejegyzés oszd meg vagy nyomj egy like-t.