Blog

Láncfűrész élező adapter szett

2021.09.15 11:40
Láncfűrész élező adapter szett

Ha felújítást tervezel, vagy sokat barkácsolsz, akkor szükséged lesz néhány elengedhetetlen szerszámra és eszközre. Ha rendszeres és lelkes barkácsoló vagy, akkor lehet, hogy már tele van a szerszámosládád hasznos és kevésbe hasznos eszközökkel. Amit azonban sokan elfelejtenek, hogy ezeket az eszközöket karban kell tartani a tartósság érdekében, és a kopó alkatrészeket élezni is kell. Erre nyújt kiváló megoldást a láncfűrész élező adapter szett.

A láncfűrész is egy olyan szerszám, ami rendszeres használat mellett bizony halamos eltompulni, elkopni. Ekkor veszít a hatékonyságából, sokkal lassabban és pontatlanabbul megy vele így a munka. Ezt biztosan Te sem szeretnéd.

Itt jön képbe az élezés szükségessége. Akkor tudhatod, hogy élezni kell, ha a lánc csak erős nyomás hatására hatol a fába, vagy ha a lánc szemmel láthatóan sérült. Amennyiben használat közben a fűrész az egyik oldalra kitér, akkor is érdemes élezni, hiszen ennek a problémának az egyenetlen élezés az oka.

Költséghatékony megoldás a lánc élezésére

Az is az élezés szükségességére hívja fel a figyelmet, ha a nedves fa fűrészelésekor keletkező fűrészpor liszt állagú. Ahhoz, hogy pontosan és precízen meg tudd élezni a fűrészt, nagy segítséget nyújt a láncfűrész élező adapter szett. A szetthez háromféle reszelő tartozik, a vonalzója segítségével pedig a megfelelő, pontos élezési szögben tudod tartani a szerszámot, így a végeredmény kifogástalan lesz.

Az adapter multiszerszámhoz illeszthető, aminek segítségével egyszerűen megélezhető a kézi vagy elektromos fűrész. Fontos, hogy egyszerre ne távolíts el sok fémet élezés alkalmával a fűrészről. Az élezés mindig kesztyűben végezd.

Ahhoz, hogy a fűrész hosszú életű legyen és sokáig tudd használni, nem elég az élezés.

Rendszeresen ellenőrizni és tisztítani kell a vezetőlapot, a légszűrőt (intenzív használat mellett háromhavonta tisztítandó vagy cserélendő) és a gyújtógyertyát, illetve kefével vagy ecsettel meg kell tisztítani a láncféket és a lánckerék belsejét, amíg teljesen szennyeződésmentes nem lesz.

Védőkesztyű használata ajánlott az összes karbantartási művelethez, és természetesen a motort is ki kell kapcsolni.

Ha tetszett a bejegyzés oszd meg vagy nyomj egy like-t.