Blog

Manikűr otthon: ápolás és köröm minták

2020.07.09 08:42
Manikűr otthon: ápolás és köröm minták

Minden nő szeretne ápolt körmöket. Sokan rendszeresen manikűröztetnek, mások otthon próbálkoznak a lakkozással. Amennyiben te is jobban szereted saját magad ápolni és díszíteni a körmeidet, és megspórolnád a manikűr árát, mutatunk néhány praktikát az ápolástól a köröm minták használatáig.

Kézápolás

Ha kiszáradásra hajlamos a kezed, akkor használj gyakran kézkrémet. Hidegben védd kezeidet kesztyűvel, de egy pár gumikesztyű mosogatáskor vagy takarításkor is jó szolgálatot tesz, így nem károsítják a vegyszerek a bőrödet. Időnként használj bőrradírt, hiszen az elhalt hámsejtek eltávolítása a kézen is fontos.

Időnként pakolásokkal is kényeztetheted a kezeidet, amire kesztyűt húzhatsz, az extra odafigyelést selymes puhasággal fogja meghálálni a bőröd. Sokan elfelejtik a naptej használatát a kézfejen, pedig a kéz érzékeny bőrét is károsíthatják az erős napsugarak.

Otthoni manikűr

Ha otthoni körömápolás mellett döntesz, érdemes néhány tanácsot megfogadnod. Legyen bármi is a célod, natúr körmök, minták, vagy színes köröm, ma már szinte mindent meg lehet valósítani otthon is. Már rengeted termék szolgálja a hatékony és biztonságos, otthoni körömápolást.

Ilyen pl. a körömerősítő folyadék, amit gyenge, töredező körmök esetén érdemes alkalmaznod. Körmeid hosszúságát és formáját reszelővel tudod alakítani, így pontosabb lesz az eredmény, mint olló használatával. A körmödre tapadt bőrt ne tépkedd és vágd, mert könnyen begyulladhat.

A kíméletes eltávolítás érdekében használj körömágybőr-eltávolítót. Lakkozás előtt érdemes alapozó lakkot/folyadékot használni, ami megvédi a körmeidet. A színes lakkot legalább két rétegben kend fel, így tovább ép marad. Amennyiben minták nélküli, egyszerű színes köröm a cél, akkor következő lépésként a lakkrétegre kenj fedőlakkot, hogy az eredmény még tartósabb és színesebb legyen. Végső lépésként használhatsz körömápoló olajat is, ami ápolja a körmöt és az azt körülvevő bőrt.

+1 tipp: köröm minták

A különleges köröm titka a minták használatában rejlik. Még a legegyszerűbb színek is feldobhatók körömnyomdázással. A körömnyomda használatával igazán alkalomhoz illő (pl. karácsony) körmöket készíthetsz magadnak.

a körömnyomda használatával a köröm minták elkészítése otthon sem akadály

Használatához nincs szükség manikűrös tudásra vagy különleges kézügyességre, egyszerűen és gyorsan használhatod otthon is.

Még több szépségápolás ITT ››

Ha tetszett a bejegyzés oszd meg vagy nyomj egy like-t.