Blog

Megoldások zajos mosógép esetén

2022.01.12 16:00
Megoldások zajos mosógép esetén

A zajos mosógép sok ember hétköznapjait keseríti meg. Szinte mindegy, hogy régi vagy új típusú gépről van szó, egy idő után mindegyik elkezd mászni a fürdőben és szinte vibrál alattuk a padló. Rázkódnak és zajonganak, főleg centrifugálás közben. Ez a hang talán csak akkor idegesítőb, amikor a feletted lakótól jön. Megoldás azonban erre is van, mutatjuk, hogy mik.

Fontos megjegyezni, hogy normál zajok (vízbeáramlás hangja, csatok és cipzárak ütődése a dobhoz/ablakhoz, forgás közben motorműködés, stb) bármikor jelentkezhetnek, ám ha ennél intenzívebb hangokat hallasz, akkor le kell ellenőrizni, hogy minden rendben van-e a géppel.

A mosógépnek stabilan, vízszintes kemény padlón kell állnia. Az összes lábnak azonos szinten kell lennie, ha valamelyik nincs síkban, akkor természetes, hogy a gép ugrálni fog. A lábakat általában csavarkulcs segítségével lehet állítani.

Ezeket az apró ellenőrzéseket te magad is el tudod végezni, szükség esetén mindenképp fordulj szakemberhez.

Már ez is sokat segíthet a zajszint csökkentésében. Szintén segít, ha nem töltöd teljesen meg – ez egyébként a mosás minőségének sem tesz jót, ha túl sok a ruha, a víz és a mosószer nem járja át őket teljesen.

Amennyiben azonban még így is zajosnak találod a gépet, akkor más megoldás után kell nézned. Ez lehet egy mosógép alátét például. Ezek általában nagy szőnyegek, amik vastag gumiból készülnek, és méretre tudod őket vágni.

Speciális, csúszásmentes anyaguk miatt rezgés- és ütéscsillapító tulajdonságokkal rendelkeznek, valamint védik a padlót és a gépet is a kopástól és használatból eredő sérülésektől.

Hasonlóan gumiból készülnek a zajcsökkentő mosógép lábak, amik szintén csúszásmentesek, elnyelik a zajokat és a vibrációt. Abban különböznek az alátéttől, hogy itt nem egy mosógépnyi alapterületű gumilapot kapsz, hanem 4 kis lábat, amit a mosógép lábára kell rögzíteni.Mivel ezek a lábak kicsit megemelik a gépet, így védik is az esetlegesen kifolyó és megálló víztős és rozsdásodástól, és nem utolsó sorban takarítani is könnyebb lesz a mosógép alatt.

Ha tetszett a bejegyzés oszd meg vagy nyomj egy like-t.