Blog

Miért fáj a szemöldökszedés?

2020.08.11 14:57
Miért fáj a szemöldökszedés?

“A szépségért meg kell szenvedni!” Ki ne hallotta volna ezt az unalomig elcsépelt mondatot kislányként vagy épp felnőttként? Sajnos sok egyéb mellett a szemöldökszedés sem tartozik a kellemesnek mondható, szépséggel kapcsolatos tevékenységek közé. Mi lehet ennek az oka?

A fájdalom egyéni tolerancia kérdése, mindenkinek más a fájdalomküszöbe. Igaz ez a szépészeti, kozmetikai beavatkozásokra is. Vannak, akik például vígan epilálják a lábukat mindenféle probléma nélkül, mások néhány próbálkozás után a gondolatától is irtóznak, és maradnak inkább a borotvánál. Ugyenez a helyzet a tetoválásokkal is, sokan gond nélkül tűrik, míg másoknak szinte elviselhetetlen fájdalmat okoz.

Viszont az arc területe kicsit más tészta. Biztosan te is tapasztaltad, hogy az arcod érzékenyebb a fájdalomra. Az arcbőr alatt rengeteg apró izom helyezkedik el, amik a mimika finom mozgásaiért, az arckifejezésekért felelnek. A sok kis izom miatt jóval több ideg található itt, mint pl. a lábszárunkon, ezért ezek a területek jóval hevesebben reagálnak a fájdalomra.

Az arcbőr alatti izom- és idegpályáknak rengeteg apró mozgást kell levezényelniük a nap folyamán a szemöldök felhúzásától kezdve a homlokráncoláson át a grimaszolásig.

Ezen túl a szem környékén még a bőr is vékonyabb, mint mondjuk a homlokon, vagy az állon, ezért teljesen természetes, hogy ezeken a területeken bármiféle kellemetlenség erős fájdalmat okoz. Nyilvánvaló tehát, hogy ha ebből a vékony, érzékeny bőrből szőrszálakat tépkedsz kis egy csipesszel a szépség jegyében, akkor az heves fájdalommal fog járni.

Persze a szemöldökszedés okozta fájdalmat is meg lehet szokni egy idő után. A sokadik alkalom után várhatóan sokkal kevesebb fájdalmat fogsz érezni, mint az elsőnél, de teljesen fájdalommentes valószínűleg soha nem lesz a dolog. Ha magadnak csinálod, enyhíthetsz a kellemetlenségen egy jégkockával.

A művelet előtt hűtsd le a szemöldök körüli bőrt, így az valamennyivel érzéketlenebb lesz a fájdalomra. Illetve sokat segít az is, ha a kezeddel kifeszíted a bőrt, így egyrészt könnyebben tudod elkapni a csipesszel a szőrszálakat, és a fájdalom sem lesz annyira kellemetlen. Szemöldökszedés után az irritált, kipirult bőrt megnyugtathatod valamilyen hűsítő géllel.

Fájdalommentes szemöldökformázás ezzel a termékkel ››

Ha tetszett a bejegyzés oszd meg vagy nyomj egy like-t.