Blog

Milyen a jó konyhafelszerelés?

2020.09.04 16:00
Milyen a jó konyhafelszerelés?

Ha magadnak, vagy ajándékba keresel új, innovatív konyhafelszerelést, akkor előtte nem árt utánajárnod, hogy mit érdemes venned. Rengeteg újfajta konyhafelszerelés van a polcokon, de mitől is lesznek jók ezek a cuccok?

Mindenkelőtt a legfontosabb: a biztonság. A jó konyhafelszerelés biztonságos. Megelőzi, hogy megvágd vagy megégesd magad, illetve olyan anyagból készül, amikből nem oldódik ki semmi vegyszer, ami károsítná az egészséged. Ebből a szemponból ma a rozsdamentes acélt tartják a legbiztonságosabb alapanyagnak. A biztonsághoz hozzátartozik a csúszásgátlás is. A legtöbb innovatív konyhafelszerelés csúszásgátló talpakkal van ellátva, így garantálva, hogy használat közben a helyén maradjon. Plusz előny a biztonságot tekintve, ha az eszköz gyerekbarát is, így a kicsik is bevonhatóak a konyhai teendőkbe.

Az anyagösszetételnél fontos azt is megnézni, hogy időtálló, minőségi legyen a termék. Általában a gyenge műanyag dolgok hamar megadják magukat a fokozott igénybevétel hatására, és sokszor nem is javíthatóak.

Az is fontos, hogy könnyen tisztítható és karbantartható legyen az eszköz. Nincs is annál kellemetlenebb, mint mikor egyetlen alkatrész hibája miatt az egész eszköz használhatatlanná válik. A könnyű tisztítás pedig a higiénia miatt elengedhetetlen. A tisztításkor természetesen segít, ha az eszköz tapadásmentes bevonattal van ellátva, így nem kell leáztatni, levakarni róla az esetlegesen ráégett, rásült ételmaradékokat. Ha mosogatógépben mosható felszerelést választasz, akkor még könnyebb dolgod lesz vele, de a tapadásmentesség akkor is fontos.

Sütés-főzéshez kellékek ITT ››

A jó konyhafelszerelés ezenkívül megkönnyíti a munkád. Használatukkal nem kell vacakolnod a deszkán való szeletelésse, vagy a tésztagyúrással, könnyebbé válik a sütés-főzés. A legjobb eszközökkel úgy érezheted, hogy szinte a kezed alá dolgoznak, és felgyorsul az előkészítés és a főzés folyamata. Használatuk gyors, egyszerű és hatékony.

Természetesen az eszközök árfekvése sem mindegy. Olcsó húsnak híg a leve, szokták mondani. Általában a minőséget meg kell fizetni. Ha nem vagy biztos a választásodban, akkor igyekezz olyan helyről vásárolni, ahol komolyan veszik a garanciát. Ezért külföldi rendelős oldalak helyett válassz hazai boltokat és webáruházakat, könnyebben fogod tudni érvényesíteni a panaszodat.

Ha tetszett a bejegyzés oszd meg vagy nyomj egy like-t.