Blog

Milyen bevásárlótáskát vigyél magaddal?

2021.10.07 15:00
Milyen bevásárlótáskát vigyél magaddal?

Az órási műanyagszennyezés korát éljük, és lassan mindenhonnan kitiltásra kerülnek az egyszer használatos műanyag használati tárgyak, így a szatyrok és zacskók is. A boltok erre papírtáskák árusításával készültek fel, de azért egy papírtáskának nem túl nagy a terhelhetősége, arról nem is beszélve, hogy szétázik az anyaga, ha kifolyik benne valami. Ezért nem érdemes a bolti kínálatra hagyatkozni, jobb, ha viszel magaddal egy tartós táskát. Ha eddig még nem szereztél be többször használható táskát, akkor itt az ideje! A kínálat széles, válassz az igényeid szerint.

Sokan a vászontáskára esküsznek, mint alternatív megoldás. Előnye, hogy rendkívül időtálló, strapabíró és a súlyt is jól bírja, nyugodtan megpakolhatod a boltban. Mosható is, bár a fehér színűek hajlamosak szürkülni, koszolódni. Ha szeretnéd, ki is vasalhatod, a vászon jól fogja bírni a hőt.

Egy idő után a sok használattól kopni, foszlani kezdhet a fül részük, de a kisebb hibák könnyen kijavíthatók tű-cérna segítségével. Alapvetően mindennapi használatra remek megoldás. Ha nincs használatban, akkor felakaszthatod otthon a fogasra, vagy beledobhatod a táskádba, hogy nálad legyen ha vásárolni mész.

Hasonló, többször használható táskák nejlonból is léteznek, amelyek strapabíróak, és bírják a súlyterhelést, akár nagybevásárláshoz is bevetheted őket.Előnyük, hogy kis méretre összecsomagolhatók, így akár zsebre is vághatod őket a bolt felé menet. A legtöbbször tartozik hozzájuk egy kis tartó, amibe bele tudod csomagolni, így könnyedén megtalálod a zsúfolt női táskában is, de akár a kulcscsomódra is akaszthatod, hogy biztos mindig nálad legyen.

A vászonhoz hasonlóan a műszál is mosható, vasalni viszont az anyagösszetétel miatt nem szabad. Szintén vigyázni kell az éles tárgyakkal, mert ezek felsérthetik az anyagot.

Ha a régimódi megoldások híve vagy, akkor szatyor helyett vihetsz magaddal kosarat is. Gyönyörű fonott kosarakat lehet kapni a piacokon. Egyébként piacozáshoz talán ez a legideálisabb megoldás, hiszen úgy lehet belepakolni a gyümölcsöt-zöldséget, hogy az nem törik össze. A kosarak is jól bírják a terhelést, összecsukni viszont nem lehet őket, így használaton kívül is foglalják a helyet.

Ha pedig nagy bevásárlás akkor a régi nagy kedvenc, vagyis a gurulós bevásárló táska a leg ideálisabb választás! Segítségével nagyobb súlyokat is kényelmesen haza cipelhetsz. 

Ha tetszett a bejegyzés oszd meg vagy nyomj egy like-t.