Blog

Home office munka, de mire is jó?

2020.06.01 08:10
Home office munka, de mire is jó?

A Home office munka egyre népszerűbb Magyarországon, amelynek elterjedését az egészségügyi válság hatványozottan elősegítette. Egyre több vállalatnál állnak át erre a típusú munkavégzésre, amelynek mondjuk úgy ezidáig nem igazán voltak mély gyökerei hazánkban :).

Sokan vannak akik ki kellet, hogy mozduljanak a komfort zónájukból, ami a hagyományos vállalati munka környezetben szocializálódottak számára adott egyfajta biztonság érzetet. A kollégákkal való személyes érintkezés, a jól definiált időrendiség, és a szigorú kontroll a napi aktivitás szerves részei, és nyilván nem is pótolhatóak teljesen, de mégis mi a jó abban ha otthonról (is) dolgozol?

A Home office munka előnyei:

Lényegesen nagyobb mozgástér. Az időgazdálkodás sokkal hatékonyabbá válik azáltal, hogy nálad az irányítás! Az inaktív időszakokat (már akinek van :) ), melyeket az irodában ücsörgéssel, közösségi oldalak céltalan böngészésével, folyosói pletykákkal kávézgatással töltötted itt mát kitöltheted az otthoni teendők ellátásával (a hagyományos munka esetén egyébként csak a munka idő letelte után lett volna ezekre időd). A munkába utazással nyert időt is jobban a magad javára tudod forditani. A munka- magánélet egyensúlyt is itt tudod igazán kialakítani. Nem véletlen, hogy ezt a típusú munka végzést preferálja a fiatalok jelentős része.

Hatékonyabb munka! Ezzel sok munkáltató nem biztosan értene egyet, de ez inkább a bizalom hiányára vezethető vissza, mert így szocializálódtunk ugyebár. Gyakorlatilag azzal, hogy csak a feladatra koncentrálsz, és minimális a "háttér" zaj valamint zavaró tényező máris nagyságrendekkel hatékonyabban dolgozhatsz. Ha valamilyen kreativitást is igénylő munkakörben dolgozol biztosan találkoztál már azzal a problémával, hogy pontosan nem 08.00 és 16.30 között születtek a legjobb ötleteid, hanem gyakran reggel felkelés után vagy éppen este lefekvés előtt! 

Irodai környezet, ahogyan csak te szeretnéd. Persze a klasszikus munka helyen is van lehetőséged a magad javára tetsző környezetet kialakítani, de azért alapvető elvárásoknak, ha úgy tetszik munkahelyi normáknak azért meg kell felelni. Egyénenként eltérő, hogy ki hogyan érzi komfortosan magát, és nyilván nem rögtön a plüssmackó gyűjtemény íróasztalra való kipakolását kell ezalatt érteni, de hogy ezt is te döntöd el azért az jó érzéssel tölt el :).

Ebben a kategóriában egyébként összeszedtünk pár dolgot neked, amelyek kicsivel könnyebbé tehetik a home office-ban végzett munkád ››

(fő kép forrása:Pixabay)

Ha tetszett a bejegyzés oszd meg vagy nyomj egy like-t.