Blog

Mire jó az emelőheveder?

2020.11.04 15:20
Mire jó az emelőheveder?

Költözés, lakásfelújítás előtt állsz, vagy egyszerűen csak átrendeznéd a lakást? Akkor bizony szembe kell nézned a bútorok, virágcserepek emelgetésének és mozgatásának problémájával. Ezekhez a nem mindennapi feladatokhoz profi eszközre (emelőheveder, gurulós virágtartó), lesz szükséged, ha nem akarod, hogy baleset érjen közben, vagy hogy felsértsd a parketta vagy szőnyeg felületét.

Kezdjük a könnyebbel, a virágok mozgatásával: ezt ugyanis nem csak költözéskor kell megtenned, hanem akkor is, ha teleltetned kell a nagyra nőtt mediterrán vagy trópusi növényeket. Ehhez egy egyszerű megoldás, ha a cserepeket gurulós tartóra helyezed, így mind nyár végén, mind tavasszal egyszerű dolgod lesz azok költöztetésével.

A bútorok egy kicsit speciálisabb kategóriába tartoznak, mégsem szerelhetsz kerekeket a ruhásszekrény aljára. A régebbi típusú sorszekrények és nehéz kanapé kifejezetten nagy kihívást tudnak okozni, ráadásul fogást sem igazán lehet találni rajtuk, ezért sokan oldalra döntve cipelik ezeket a nehéz tárgyakat, ami komoly sérüléseket eredményezhet, ha megcsúszik. Szerencsére nem kell sokat keresgélned a megfelelő eszközt, hiszen egy egyszerű emelőheveder megoldja a problémát. Ez a fajta például ergonomikus kialakításának köszönhetően nem is fog a kezedbe vágni. A végeken található megerősített fogantyút a kezedre tudod akasztani emelés közben.

Bútor pakolás egyszerűen »»

Ráadásul használatával akár 66%-kal könnyebbnek tűnhetnek az emelendő tárgyak, így a régi, nehéz szekrények és egyéb bútorok mozgatása is jóval könnyebb lesz a bútorszállító pánt segítségével. Ezáltal nem csak akkor veheted hasznát, ha csak a másik szobába kell átvinni valamit festés, tapétázás, parkettázás vagy egyéb felújítás miatt. Hiszen akkor sem esik majd nehezedre a a bútorok szállítása, ha esetleg a költöztetőautó nem a kapu előtt állt meg, így kicsit messzebbre kell vinni a tárgyakat az utcán.

Mivel használatához nem kell sem mélyre hajolgatva megfogni a tárgyakat, sem oldalára döntve emelni a bútorokat, így a komoly derék- és hátsérüléseket, szalagszakadásokat, túlerőltetést is elkerülheted vele. Az emelőheveder anyaga vászon, így tartóssága miatt sem kell aggódnod, ez az egyszeri befektetés sok költözés, felújítás alatt lesz segítségedre.

Ha tetszett a bejegyzés oszd meg vagy nyomj egy like-t.