Blog

Mit tehetsz a mitesszer eltávolítása érdekében?

2020.07.04 10:23
Mit tehetsz a mitesszer eltávolítása érdekében?

Amennyiben a te bőröd is kicsit zsírosabb, hajlamos mitesszerképzésre, akkor biztosan neked is meggyűlt már a dolgod a kis fekete pöttyökkel. A mitesszer nyomkodása a tükör előtt viszont nem biztos, hogy a legcélravezetőbb megoldás az eltávolítása során.

Mi is az a mitesszer és miért nehéz az eltávolítása?

A mitesszerek jellemzően az orron, orr tövében, állon vagy homlokon kialakuló kis fekete pöttyök. Kialakulásuknak több oka is lehet, legtöbbször a túlzott faggyútermelésnek tulajdonítják a megjelenésüket, de képződésük lehet akár genetikai eredetű is.

Eltávolításukhoz kérheted kozmetikus segítségét, de az eredmény sajnos általában nem tart sokáig, a pórusok hamar újratelítődnek faggyúval és hámsejtekkel. Otthoni, költséghatékony megoldásokhoz is fordulhatsz, de a legcélravezetőbb a túlzott faggyútermelés mérséklése lenne, ez azonban az arra hajlamosaknál nagyon nehéz feladat.

Mit nem érdemes tenned

Kezdjük azzal, hogy mit ne tegyél. Például ne használj zsíros, nehéz krémeket az arcodon, mert csak tovább rontasz a helyzeten. Az olajos összetevők szintén csak tömíteni fogják a pórusaidat. Nem ajánlottak az irritáló, pl. alkoholos arcápoló termékek sem.

Bár időnként ajánlott az arcot leradírozni, a legtöbb mitesszer eltávolítása ezzel nincs megoldva, mivel nem emelkednek ki a bőrfelszínből. Ezért a radírozást ne vidd túlzásba, mert ezzel is irritálhatod és még több faggyú termelésére késztetheted a bőrödet.

A nyomkodás sem a legjobb módszer a mitesszer eltávolítása érdekében. Bár látszólag segít megszabadulni tőlük, mégis sok veszéllyel jár. Ha nem sikerül megfelelően megnyomnod, akkor begyulladhat a bőröd, akár heg is képződhet rajta. A kezedről pedig kórokozókat juttathatsz a bőrödre, amik szintén gyulladáshoz vezetnek.

Mit tegyél?

A kozmetikusok körültekintően, a megfelelő arcápoló termékek bevetésével végzik az arckezeléseket. Az eredmény magáért beszél, de kinek van pénze és ideje hetente, kéthetente kozmetikushoz rohangálni?

Szerencsére vannak egyszerű, otthoni megoldások is. Használj olyan speciális termékeket, amik összetevőik (pl. cink) segítségével helyreállítják a faggyútermelést.

Nagy segítséget jelentenek a különböző agyagos maszkok is, mert képesek zsírt magukba szívni a bőrről és a pórusokból is. Ezeket ne használd heti egynél sűrűbben, mert kiszáríthatják a bőröd.

: mitesszer etávolítása könnyen és higiénikusan

Vagy bevethetsz elektromos mitesszer eltávolítót is, aminek segítségével a saját fürdőszobád kényelmében, könnyen és higiénikusan szabadulhatsz meg a kis fekete csúnyaságoktól. Vákuumos működésének köszönhetően gyökerestől tünteti el őket, így a gyulladások miatt sem kell többé aggódnod.

Nézd meg egyéb szépségápolási termékeinket is ››

Ha tetszett a bejegyzés oszd meg vagy nyomj egy like-t.