Blog

Miért hasznos a mozgásérzékelős LED lámpa?

2020.11.20 16:00
Miért hasznos a mozgásérzékelős LED lámpa?

Ha már eleged van a bejárati ajtónál a lámpa állandó fel- és lekapcsolásából, akkor egy mozgásérzékelős led lámpa megváltás lehet a számodra. Így nem csak a sokszor zavaró kapcsolgatástól szabadulsz meg, hanem energiát és pénzt is megtakarítasz hosszútávon.

Nincs több lámpakapcsolgatás

A mozgásérzékelőnek köszönhetően a lámpa automatikusan fel- és lekapcsol, ha az adott területen mozgást érzékel, ezzel megkönnyítve a dolgod. Természetesen olyan helyiségekben, ahol hosszabb ideig tartózkodtok, ez a megoldás nem alkalmazható, ellenben számos olyan helyre felszerelhető, ahol egy-egy alkalommal mindössze néhány percet tartózkodtok.

A mozgásérzékelős LED lámpa ideális bejárati ajtónál, folyosón, vagy például lépcsőházban is tökéletesen működik. Így, ha vásárlás után, szatyrokkal, csomagokkal teli kézzel nem kell még a kapcsolót is megtalálnod a sötétben, elég a lakáskulcsot elővenni a már kivilágított folyosón.

Beltéren és kültéren egyaránt használható

Egy másik előnye a lámpának, hogy kül- és beltéren egyaránt használható, így akár az ajtó mindkét oldalára felszerelhetsz egyet.

Forgatható lámpatest, irányított fény

Szabályozható a megvilágított terület is, mivel a lámpatest nagy mértékben forgatható. A lámpa fénye pont odairányítható, ahol szükség van rá.

Energiatakarékos megoldás

Az automatikus lekapcsolás elősegíti az energiatakarékosságot, mivel nem marad a lámpa a garázs előtt vagy a lépcsőházban égve egész éjjel, amikor nem jár már arra senki. De nem csak azzal takarítasz meg energiát és pénzt, hogy a lámpa csak akkor működik, amikor ténylegesen az adott helyen tartózkodsz, hanem a LED izzók is takarékosabbak, mint más égők.

Ha az izzók élettartamát tekintjük, a régi, halogén izzók átlagosan 3000 órát bírnak ki, míg energiatakarékos társaik 10000 órát, a LED-ek pedig akár 50000 órát is képesek világítani.

A hosszabb élettartamuk mellett energiatakarékosabbak is. Akár 50-80% energiát is megtakaríthatunk, ha LED-re cseréljük egyéb izzóval felszerelt lámpánkat. Amennyiben új lámpát vásárolsz, mindenképp érdemes LED izzókba beruházni, mert hosszabb távon megtérül a magasabb vételáruk.

Ha tetszett a bejegyzés oszd meg vagy nyomj egy like-t.