Blog

Műkörömépítés elsajátítása

2021.08.03 14:50
Műkörömépítés elsajátítása

A műkörömépítés elsajátítása befektetés a jövőbe. A szakma egyre nagyobb népszerűségnek örvend, érdemes belevágni!

Sorra nyílnak az országban a műkörmös szalonok, és több nő kezén van műköröm vagy gél lakk, mint valaha. Ha épp új szakma elsajátításába vágnál bele, a műkörmös karrier egy kifizetődő vállalkozás lehet. A műkörömépítés és a különböző lakkozások, illetve a kéz- és lábápolás fortélyai egy tanfolyam során sajátíthatók el. Ha megszerezted a megfelelő tudást és képesítést, akkor pedig nyitva áll az út egy új karrier felé.

Mire van ehhez szükséged?

Fontos ehhez a szakmához, hogy türelmes legyél, hiszen egy-egy vendéggel majd órákat kell eltöltened, mire elkészülnek a körmei. Nem árt valamint, ha jó kézügyességgel vagy megáldva.

Sokan elfelejtik, de egy jó körmösnél fontos, hogy kiváló beszélgetőtárs legyen, a vendég tudjon ellazulni, érezze komfortosan magát a kezelés közben. Ugyanakkor ez a szakma egy befektetés is, hiszen már a legelején felszerelések tucatjára lesz szükség a különböző körömreszelő- és csiszolóktól kezdve az UV-lámpán át a lakkokig és díszekig.

Mindent megvásárolni az elején nem kis összeg, de szükséges az induláshoz. Ez a befektetett összeg aztán egy idő után elkezd megtérülni. Szükséges még a már említett képzés elvégzése. A tanfolyamok során sok elméleti és gyakorlati tanulás vár rád.

A gyakorlás az egyszerűbb, egyszínű minták elsajátításával kezdődik, majd fokozatosan megtanulod a bonyolult, épített körmök fortélyait is. Ehhez általában kézmodell segítségét szokták kérni, aki órákon át ül a tanulóval a tanfolyamon, míg elkészül az alkotás. Ha azonban otthon is szeretnél gyakorolni a saját időbeosztásod szerint, és nem akarod más idejét rabolni a lakkozással, akkor egy gyakorló kéz nagy hasznodra lehet.

A műkörömépítés egy hosszadalmas folyamat, főleg ha még kevésbé vagy gyakorlott. Egy élethű gyakorló kéz viszont sokat segíthet a technikák elsajátításában.

műkörömépítés elsajátítása könnyedén, gyakorló kéz segítségével

Segítségével megtanulhatod, hogyan tartsd majd később a kliensed kezét, hogy fogd meg az ujjait, hogy neked is kényelmes legyen. A gyakorló kézen ugyanis hajlíthatók az ujjak, így igazán élethű gyakorlást biztosít. A kézhez 100 db cserélhető köröm is jár.

Ha tetszett a bejegyzés oszd meg vagy nyomj egy like-t.