Blog

Miért hasznosak a stresszoldó játékok?

2020.08.31 09:33
Miért hasznosak a stresszoldó játékok?

Napjaink rohanó világában, amikor az emberek a legtöbb időt teljesen természetellenesen, a monitor előtt, vagy értekezleten, irodában ülve töltik, akkor szinte biztos, hogy megérezik magukon a stressz káros hatásait. A stresszoldó játékok ilyenkor nagy segítségre lehetnek.

A stressz káros hatásai

Bár ez a téma egyre többször előkerül az életmóddal kapcsolatban, a stressz káros hatásait nem lehet eléggé hangsúlyozni. Leginkább munkahelyi, és/vagy magánéleti stresszről beszélhetünk, amiknek súlyos következményei lehetnek, főleg hosszú távon. Az emberi test nem arra lett kitalálva, hogy napi 8 órát üljön egy zárt irodában, távol a természettől, ezért már világszerte egyre több embert érint a stressz.

Fizikai hatásai közé tartozik az állandó fáradtság, alvászavarok, emésztőszervi megbetegedések, herpesz, különböző fájdalmak. Míg lelki következményei között tartják számon többek között a depressziót, az agressziót, szenvedélybetegségek kialakulását, félelmet. A stresszt jobb tehát kerülni, vagy oldani valamilyen módszerrel. Ez lehet például több sport beiktatása a napirendbe, de nagyon jó hatással van a stressz oldására a természetben töltött idő, vagy a stresszoldó játékok használata. Súlyos esetben viszont ajánlott szakemberhez fordulni!

Hogyan hatnak a stresszoldó játékok?

A stresszes állapot egyik jellemző tönete az állandó izomfeszültség. Felhúzott vállak, feszes nyakizmok, ökölbe szorított kezek, szinte az egész test görcsbe rándul. Ezek az üss vagy fuss reakció következményeként jönnek létre, a test hormonok hatására felkészül a stressz okozta harca, vagy épp a menekülésre.

Ekkor lépnek színre a stresszoldó játékok. Azáltal, hogy lefoglalod a kezedet, és egy stresszlabdát sokszor egymás után összenyomsz majd elengedsz, csökken a testedben a feszültség. Használatuk több előnnyel is jár, a játékok használatakor javul például a produktivitás, valamint könnyebben és hosszabb ideig tudsz majd az adott feladatra koncentrálni.

Előnyük, hogy kis méretük miatt könnyen használhatóak irodai környezetben, vagy utazás során is a stressz csökkentésére. Beviheted magaddal az értekezletre, vagy használhatod, ha legközelebb felbosszant a főnököd. De simán csak a gép előtt ülve is tudod használni őket. Manapság már egy irodából sem hiányozhatnak a stresszoldó játékok!

Mit szólsz egyébként a képen látható "fönök" elleni stressz levezetőhőz :) ? Katt ide a termékhez ››

Ha tetszett a bejegyzés oszd meg vagy nyomj egy like-t.