Blog

Szemöldök formázása: mire jó a trimmelő?

2020.06.08 16:04
Szemöldök formázása: mire jó a trimmelő?

Rakoncátlan, dús szemöldökkel vagy megáldva, amit nehéz szépen megformázni? Vagy éppen vékonyszálú, ritkás, amit csak óvatosan mersz kiszedni? A szemöldökformázás sok nőnek okoz fejtörést.

Szerencsére ma már több termék is a nők kényelmét szolgálja, így válogathatsz ezek közül. Fordulhatsz kozmetikushoz, szedheted magadnak csipesszel, de akár a gyanta vagy egy szemöldök trimmelő is megoldás lehet. Ha hosszú távon gondolkozol, akkor lehet, hogy a tetoválás való neked.

Trimmelő, szemöldök trimmelő Táskabarát női arcszőrtelenítő

 

Kétség sem fér hozzá, egy profi kozmetikus gyönyörűen meg tudja formázni a szemöldököt. Azonban ha erre nincs időd kéthetente, akkor kénytelen leszel a magad kezébe venni az ügyet. Talán a legrégebbi módszer a problémára a szemöldökcsipesz. Egyszerű, nem igényel különösebb karbantartást, kis mérete miatt bárhová magaddal tudod vinni.

Kellő gyakorlat híján viszont előfordulhat, hogy olyan szálakat is kiszedsz vele, amiket nem kéne, ha pedig érzékeny a bőröd, akkor esetleg irritáció is kialakulhat. Egy gyulladt, benőtt szőrszál pedig napokra elcsúnyíthatja az arcod.

Ugyanez a probléma a szemöldök gyantázásával is. A gyanta sérülésveszélyes, a szem környékén pedig extra körültekintést igényel a használata, ráadásul nem is mindenkinek állnak kézre a gyantacsíkok az arcon.

A szemöldök trimmelő viszont gyors, fájdalom- és irritációmentes megoldást jelent nem csak a szemöldököd, hanem akár a bikinivonalad igazítására is. Biztonságos pengéinek köszönhetően nem tudod megvágni magad. A szőrszálakat nem kitépi, hanem nagyon rövid méretűre trimmeli.

Viszont mivel nem a borotva elvét követi, ezért a szálak nem tudnak benőni és begyulladni. Kompakt méretének köszönhetően ezt az eszközt is magaddal viheted bárhova.

Manapság már a smink- és szemöldöktetoválás is egyre nagyobb teret hódít magának a szépségiparban, ha hosszútávú megoldást keresel, érdemes ezen is elgondolkoznod.

Láthatod, a választék bőséges. Bárhogy is döntesz a szemöldök megformázását illetően, fontos a körültekintő használat mind a csipesz, a gyanta és a trimmelő esetén is. A formázás után pedig jöhet a smink! Egy jó minőségű szemöldökceruza vagy zselés/krémes színező is sokat javíthat az végeredményen.

Szépség ápoláshoz még több hasznos ötlet ITT ››

Ha tetszett a bejegyzés oszd meg vagy nyomj egy like-t.