Blog

Vizicipő! Ezt ne hagyd otthon ha nyaralni indulsz.

2022.07.03 10:00
Vizicipő! Ezt ne hagyd otthon ha nyaralni indulsz.

Rohamosan közeledik a nyár, ha még nem tetted, akkor lassan ideje megtervezni, hogy hol nyaral idén a család! Amennyiben tengerpartot vesztek célba, néhány elengedhetetlen eszközt nem szabad otthon felejtened! Például vizicipő, pléd, napernyő, stb.

A hozzánk közel eső tengerpartok leginkább Horvátországhoz tartoznak, ami nem éppen a hosszan elnyúló, homokos partokról híres. Erre érdemes még indulás előtt felkészülni, mert megfelelő felszereléssel ezek a köves, sziklás partok is élvezhetőek!

Bár már sok helyen lehet napágyat bérelni, azért nem árt, ha a kocsiba bekerül egy pléd, polifoam vagy egy kis összecsukható napágy, így bárhol le tudtok heveredni a parton, még akkor is, ha az épp köves-kavicsos. Mivel a part mentén nincs árnyék, amennyiben a hely engedi, a napernyő is hasznos kelléke lehet a nyaralásnak, így az elhagyatottabb partszakaszokon sem kell napszúrástól tartanod.

A napvédelem nyáron kiemelten fontos, ezért a napszemüvegek, kapalok, naptej semmiképp se maradjon ki a strandtáskából! A mikroszálas, gyorsan száradó törölközőket se hagyd otthon, jól fognak jönni, amikor egy-egy csobbanás között csontszárazra száradnak percek alatt.

A köves-kavicsos part jellemzője, hogy strandpapucsban nem a legbiztonságosabb közlekedni rajta. Könnyen kicsúszhat a lábad, kifordulhat a bokád a vizes sziklákon, hiszen a papucs nem tart. Mezítláb sem érdemes a parton sétálgatni, hiszen nagyon szúrósak, akár pengeélesek is tudnak lenni azok a kövek. Arról nem is beszélve, hogy a vízben akár egy tengeri sünnel is összetalálkozhatsz, ami nem egy kellemes élmény.Ki akarna a nyaralás közepén kórházba kerülni a talpába beletört tüskék miatt?! Szerencsére van megoldás, ez a vizicipő. A parton is megvéd a sérülésektől, és a vízben is biztonságban lehetsz a tengeri élővilágtól. Úszáshoz, búvárkodáshoz is használhatod, és akkor is mindenképp ajánlott, ha szeretsz sziklákról a tengerbe ugrani. Neoprén anyagának köszönhetően könnyen szárad, talpa pedig csúszásgátló anyagból készült.

A csúszásgátlásnak köszönhetően akár csónakban, kenuban is biztonságot nyújt, de akár SUP-ozáshoz, vagy bármilyen más vízisporthoz is felveheted.

Strand és vízpart kiegészítők nagy választékban ITT >>


Ha tetszett a bejegyzés oszd meg vagy nyomj egy like-t.