Itt a dinnyeszezon és nem akarsz pénzt költeni a vizes meg ízetlen dinnyékre?
Ha biztosra akarsz menni és édes lédús dinnyét szeretnél akkor ezt a 3 dolgot javasoljuk, hogy mindenképpen nézd meg vásárlás előtt.
- A dinnye alján lévő sárga folt legyen élénk sárga vagy narancssárga árnyalatú. Ezen a ponton érintkezett a dinnye a földdel (itt nem kapott napfényt) és így csak a dinnye egyik oldalán található. Erről fogod tudni, hogy elegendő időt volt a naponpl nem fehér a színe.
- A dinnye kocsánya (szára) legyen elszáradva, mert akkor biztosan éretten lett leszedve, vagyis már elég édes. A zöld szár még azt jelentheti, hogy nem elég érett, vagyis a dinnyét korán szedték le.
- A dinnyén lévő kis barna foltok akkor jó, ha minél több van, mert annál édesebb. Ezek a kis barna foltok vagy folthálók mutatják hányszor járták be a gyümölcsöt a méhecskék beporzani.
Csíkos görögdinnyénél az a legjobb, ha a sávok árnyalatai minél jobban elütnek egymástól.
Persze lehet ütögetni meg kopogtatni is, ha már ezt szoktad meg, vagy mindenkitől ezt láttad, de sajnos ezzel nagy eséllyel mellé is lőhetsz, ezért inkább ezt a 3 javasolt dolgot együttesen nézd meg, hogy tuti legyen a választásod!