Hozzávalók:
200g gyümölcs (eper, málna, barack, meggy stb.)
2.5dl víz
1ek citromlé
4tk zselatin vagy agar-agar(növényi zselatin)
Elkészítés:
Egy turmixgéppel keverd össze az összes hozzávalót a zselatin kivételével addig, amíg teljesen sima nem lesz az elegyük. Ezt követően tedd fel közepes lángra. Amikor már forr a keverék, fokozatosan adagold hozzá a zselatint. Közben folyamatosan kevergesd, nehogy becsomósodjon. Mindaddig főzd, amíg a zselatin teljesen el nem olvad. Ha ez megtörtént, szűrd le, hogy biztosan ne maradjon benne gyümölcs vagy zselatin darabka.
Ezután már csak a formába kell öntened és kb. 6 órán át pihentetned a hűtőben. Amikor pedig megdermedtek a macik, egyszerűen csak pattintsd ki és már fogyaszthatóak is!