Biztosan emlékszel még a mindent betöltő süti illatra, ami a nagyi konyhájából áradt. Talán Te is imádsz sütni, csak épp a sütéssel járó rumlit, és káoszt számolnád fel. Gyerekként biztosan élvezettel játszottál a kezedre ragadó nyúlós állagú tésztával, na de felnőttként már biztosan nem. Sőt, talán annyira kellemetlen érzésnek találod, hogy bele sem kezdtél a tésztanyújtásba.
Egészen mostanáig. Ez a professzionális eszköz segít felszámolni a káoszt a konyhaasztalon, ami a tésztanyújtással jár. Nem lesz több kiszóródott liszt, ragacsos kéz, kifolyt tojáslé.
A szilikon zsákba kb. 1 kg. lisztnek megfelelő mennyiségű alapanyag tehető. Miután minden hozzávaló belekerült a zsákba, és lezártad, jöhet a tésztagyúrás. Figyeld csak meg, milyen praktikus, a tészta nem ragad, nem tapad se a kezedhez, sem a felülethez ugyanakkor a zsákot újra kinyitva bármikor pótolhatsz alapanyagot, vagy tehetsz bele a receptnek megfelelő hozzávalót.
S a plusz tippünk: vegyél még egy zsákot a húsok klopfolásához. Ennek használatával sokkal tisztább marad a konyhai felület, nem csapod szét a húslevet, és minimálisan halkabb is lesz ez a konyhai művelet.
A tészta dagasztás során minden lisztes, és csúszik? A kezed tele ragadós galacsinokkal? Nem kell, hogy elvegye a kedved a tészta készítéstől, mert ez az innovatív eszköz pont ezt hivatott megakadályozni.
Csak öntsd bele a hozzávalókat a tészta gyúró, dagasztó szilikon zsákba kösd le, gyúrd meg, és amikor elérted a kellő állagot már csak ki kell tenned úgy hogy eközben a dagasztó zsákba sem ragad bele a tészta!