Hírek

Black Friday - Elszálltak az árak
2020.11.27
●BLACK FRIDAY 2020●
Itt az év legjobban várt napja, mert hogy a Black Friday-el bizony kezdetét vette az ünnepi időszak.
25 termék MOST extra kedvezménnyel nálunk csak Vasárnapig!
Itt találod az extra kedvezményeket »» Black Friday Akciók
Mi az a Black Friday?

Ez az "őrület" is, mint sok más is Amerikából indult még a 60 -as években, amely Magyarországon még Fekete Péntek néven is ismert. 

A Fekete Péntek nevet azért kapta anno ez a nap, mert ilyenkor (mivel Amerikában 1 napig tart) óriási tömegek keltek útra igy bedugultak az utak, kilométeres sorok kígyóztak a shopok előtt, halomra taposták egymást az emberek ...  igy inkább negatív értelemben használták a Fekete Péntek kifejezést. Aztán a szónak ez a jelentése idővel átalakult, másképpen is kommunikálták, felkészültebbek lettek a kereskedők, és a vásárlók is igy az emberek már inkább azzal kötötték össze, hogy elindult a karácsonyi nagybevásárlás (persze a rohamok azért megmaradtak) időszaka.

via GIPHY

Napjainkra így a Fekete pénteket már a nagy karácsonyi bevásárlás hivatalos kezdeteként tartják számon.

Nincs konkrét dátumhoz kötve mivel, hogy ez a nap a hálaadást követő péntekre esik. Szóval még ha találkozol is mondjuk augusztusi meg egész novemberben tartó Fekete Péntek-kel a hivatalos ez a nap, ami most 2020-ban éppen november 27-ére esik

Ezen a napon a kereskedők jelentős árengedményekkel kedveskednek a vásárlóiknak, mert itt a cél inkább a forgalom növelés, és az ünnepi időszakra való rá hangolodás. Az igy kihirdetett akciók viszont minden esetben korlátozottak, azaz csak a meghirdetett időszakra érvényesek.

Vissza